آنچه در این مقاله میخوانید

    آموزش تغییر دامنه سایت

    آموزش تغییر دامنه سایت

    تغییر دامنه سایت شاید در ظاهر اقدامی چالش برانگیز و دشوار به نظر برسد اما گاهی مواقع بنا بر دلایل مختلف مجبور به انجام آن هستیم. بسیاری از مدیران وب سایت‌ها پس از مدتی فعالیت در فضای وب تصمیم به تغییر نام دامنه سایت خود می‌گیرند. تغییر دامنه اصلی سایت در ابتدا ممکن است با مشکلاتی همچون افت سئو و یا تغییر جایگاه آن در صفحه نتایج جستجو همراه باشد اما اگر به صورت اصولی و با رعایت برخی نکات فنی انجام شود هیچگونه مشکلی برای سایت ایجاد نخواهد کرد.

    اگر فضای اینترنت را مانند یک املاک و مستغلات در نظر بگیریم، آنگاه دامنه‌‌ها در نقش زمین برای ساخت و ساز و وب سایت‌ها نیز حکم ساختمان‌هایی را دارند که در این زمین‌ها ساخته می‌شوند. در دنیای واقعی جابجایی یک ساختمان از زمین امری غیرممکن است اما خوشبختانه انجام این کار در فضای وب کاملا امکان پذیر بوده که به آن تغییر دامنه سایت گفته می‌شود. اما چگونه دامنه سایت را بدون ایجاد تاثیر منفی بر جایگاه آن در گوگل تغییر دهیم؟ در ادامه به این پرسش مهم پاسخ می‌دهیم و نحوه تغییر دامنه سایت را نیز به طور کامل به شما آموزش خواهیم داد. با وبکده همراه باشید.

    دلایل تغییر دامنه سایت

    پیش از پرداختن به موضوع دلایل تغییر دامنه سایت ابتدا بهتر است با مفهوم دامنه یا دامین (Doamin) آشنا شویم.


    دامین چیست؟ ثبت دامنه چگونه انجام می گیرد؟


    دامنه همان آدرس اصلی سایت است که کاربر برای ورود و بازدید از یک سایت باید بر روی آن کلیک کرده و یا آدرس سایت را در نوار جستجوی گوگل سرچ نماید. دامنه سایت معمولا متشکل از نام برند و شرکت است که با پسوندهایی همچون .ir و .com ساخته می‌شود. اما به چه دلیل صاحبان مشاغل و یا مدیران وب سایت‌ پس از مدتی اقدام به تغییر دامنه سایت خود می‌کنند؟ برخی از دلایل رایج تغییر دامنه اصلی سایت عبارتند از:

    اموزش تغییر دامنه سایت

    بازسازی برند (Rebranding)

    بازسازی برند به عنوان یکی از مهم‌ترین دلایل تغییر دامنه سایت در نظر گرفته می‌شود که به معنای تغییر تصویر ذهنی مخاطب از یک برند یا شرکت به تصویری موثرتر و جذاب‌تر است.

    ریبرندینگ در واقع نوعی استراتژی بازاریابی است که هدف اصلی آن جلب توجه مخاطبان و ایجاد احساسات و نگاه تازه به یک کسب و کار یا برند بوده و با انجام اموری همچون بازسازی لوگو، تغییر نام شرکت و یا ابداع شعار تازه انجام می‌شود.

    از آنجایی که نام یک شرکت و یا برند در دامنه آن مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ پس باید نام دامنه سایت نیز تغییر پیدا کند. بنابراین بازسازی برند یا ریبرندینگ از جمله دلایل عمده تغییر دامنه سایت در نظر گرفته می‌شود.

    نحوه تغییر دامنه اصلی سایت در سی پنل

    نامناسب بودن نام دامنه

    از دیگر دلایل رایج تغییر دامنه سایت می‌توانیم به نامناسب بودن نام آن اشاره کنیم؛ یعنی گاهی مواقع ممکن است نام دامنه خیلی پیچیده و یا طولانی باشد و بخواهید آن را به نامی کوتاه‌تر و ساده‌تر تغییر دهید. انجام این کار سبب می‌شود تا کاربران به راحتی بتوانند نام وب سایت شما را به خاطر بسپارند. بنابراین گاهی مواقع با تغییر نام دامنه فعلی به نامی کوتاه‌تر و ساده‌تر می‌توانید توجه بازدیدکنندگان را جلب کرده و نام برند یا سایت خود را در ذهن آنان ثبت نمایید.


    برای سفارش طراحی سایت حرفه ای و دریافت مشاوره با مشاوران وبکده در ارتباط باشید.


    تغییر کسب و کار

    تغییر کسب و کار نیز یکی دیگر از دلایل تغییر نام دامنه سایت محسوب می‌شود که انجام آن الزامی است. به عنوان مثال تصور کنید که در زمینه تولید مواد غذایی فعالیت داشتید و اکنون حوزه کاری خود را تغییر داده و وارد صنعت پوشاک شده‌اید.

    گاهی مواقع نیز ممکن است تنوع محصولات خود را افزایش داده و محصولات جدیدی به خط تولید خود اضافه کرده‌اید و می‌خواهید دامنه سایت نه تنها به یک محصول خاص بلکه به تمامی محصولات اشاره داشته باشد. البته به این نکته مهم نیز توجه داشته باشید که تغییر دامنه سایت الزاما محدود به تغییر نام آن نیست و تغییر پسوند آن نیز نوعی تغییر دامنه محسوب می‌شود. به عنوان مثال تغییر دامنه از .ir به .com یا .org نوعی تغییر دامنه است که اقدامی رایج در جهت افزایش اعتبار دامنه شناخته می‌شود.

    علت تغییر دامنه سایت شما هرچه که باشد باید آن را به درستی و به صورت اصولی انجام دهید تا شاهد افت رتبه خود در صفحه نتایح جستجو نباشید.

    تغییر نام دامنه سایت

    مشکلات احتمالی پس از تغییر نام دامنه سایت

    گاهی مواقع تغییر نام دامنه سایت می‌تواند برای کسب و کار شما بسیار مفید باشد اما طبیعتا ریسک‌هایی را نیز به همراه دارد. برخی از مشکلات و خطرات احتمالی تغییر دامنه سایت شامل:

    پایین آمدن رتبه و کاهش میزان بازدید از سایت

    افت سئو سایت به عنوان اصلی‌ترین و مهم‌ترین ریسک‌های تغییر دامنه سایت در نظر گرفته می‌شود که با مشکلاتی همچون پایین آمدن رتبه و کاهش میزان بازدید از سایت همراه خواهد بود. افت سئو در زمان تغییر دامنه سایت اصلی امری اجتناب ناپذیر است اما با انجام برخی اقدامات می‌توانید این آسیب را به حداقل برسانید.

    زمانی که نام دامنه سایت خود را تغییر می‌دهید، موتورهای جستجو باید مجددا صفحات سایت را بررسی و ایندکس کنند. اما هیچ چارچوب زمانی دقیقی برای انجام این کار تعریف نشده است و به همین دلیل نیز ممکن است ترافیک سایت شما برای مدتی کاهش پیدا کند.

    سن دامنه (Domain Age) برای غلبه بر این مشکل به کمک شما می‌آید. سن دامنه یکی از عوامل موثر در رتبه بندی سئو وب سایت‌ها است که به قدمت دامنه سایت اشاره دارد. دامنه‌های قدیمی‌تر معمولا اعتبار بیشتری دارند؛ از این رو پیش از اقدام به تغییر دامنه سایت خود، نام دامنه موردنظرتان را خریداری کرده و مدتی از آن استفاده نکنید.

    روش دیگر برطرف ساختن این مشکل خرید دامنه پریمیوم است؛ زیرا این دامنه‌ها معمولا کوتاه‌تر و به یادماندنی‌تر هستند و از آنجایی که قبلا ثبت شده‌اند دارای سن بالاتر و سابقه جستجو بیشتری هستند. موتورهای جستجو نیز با این نام‌ها آشنا بوده و سریعا آنها را ایندکس می‌کنند.

    از دست دادن آگاهی از برند (Brand Awareness)

    مسئله از دست دادن آگاهی از برند موضوعی است که در زمان تغییر دامنه سایت خود کنترل بیشتری بر آن دارید. اگر بخش عمده‌ای از ترافیک وب سایت شما از طریق سرچ مستقیم URL توسط بازدیدکنندگان در مرورگر بدست می‌آید، بدون شک در زمان تغییر نام دامنه سایت حجم قابل توجهی از بازدید خود را از دست خواهید داد. زیرا بازدیدکنندگان در این صورت نام دامنه قبلی را در مرورگر جستجو می‌کنند و زمانی که وب سایت برای آنان بارگذاری نشود احتمالا گمان می‌کنند که سایت شما به طور دائمی از دسترس خارج شده است. برای برطرف ساختن این مشکل می‌توانید از روش‌هایی همچون ریدایرکت و نمایش پیام استفاده کنید.

    اجرای 301 redirect از دامنه قدیمی به دامنه جدید به مدت حداقل 120 روز می‌تواند کاربران را از دامنه جدید شما مطلع ساخته و آنها را به آدرس جدید هدایت کند. پیش از اقدام به تغییر دامنه سایت همچنین می‌توانید کاربران را با نمایش پیام و یا پاپ آپ در سایت از این تغییر مطلع کرده و دامنه جدید را به آنها معرفی نمایید.


    برای آشنایی با انواع ریدایرکت ها و کاربرد هر یک از آنها روی این لینک کلیک نمایید.

    از دست دادن بک لینک ها و ترافیک

    بک لینک‌ها در واقع از طریق لینک سازی خارجی ایجاد شده و لینک‌هایی هستند که وب سایت‌های دیگر به سایت شما می‌دهند و کاربران با کلیک بر روی آنها مستقیما به صفحه شما هدایت می‌شوند. بک لینک سازی از جمله عوامل موثر بر سئو وب سایت‌ها است که موجب افزایش میزان بازدید از آنها خواهد شد.

    اگر بک لینک‌های زیادی در وب سایت خود داشته باشید و دامنه آن را تغییر دهید، تمامی این لینک‌ها را از دست خواهید داد زیرا در این صورت آدرس وب سایت شما تغییر پیدا کرده و آن لینک‌ها نیز عملا کارایی نخواهند داشت. برای جلوگیری نسبی از ایجاد این مشکل بهتر است ریدایرکت‌های خود را حفظ کرده و تغییر دامنه سایت خود را به وب سایت‌هایی که از آنها بک لینک دریافت کرده‌اید نیز اطلاع دهید تا آدرس لینک‌ها را به روزرسانی کنند.

    بنابراین پیش از اقدام به تغییر دامنه اصلی سایت خود باید از این ریسک‌ها مطلع باشید و اقدامات گفته شده در جهت کاهش اثرات منفی آنها بر سایت را انجام دهید.

    چک لیست اقدامات پیش از تغییر دامنه اصلی سایت

    تغییر دامنه سایت به سادگی تغییر نام آن در آدرس URL نیست و پیش از عملی ساختن این تصمیم مهم باید برخی اقدامات ضروری در جهت حفظ ساختار فنی سایت و جایگاه آن در صفحه نتایج جستجو را انجام دهید. چک لیست اقدامات حیاتی جهت برنامه ریزی تغییر دامنه اصلی سایت شامل:

    • ایجاد ریدایرکت 301 و نمایش آنها به مدت حداقل 120 روز
    • به روزرسانی گوگل سرچ کنسول با نام جدید دامنه
    • به روزرسانی گوگل آنالیتیکس با نام جدید دامنه
    • تهیه نسخه پشتیبان از تمامی اطلاعات وب سایت
    • تهیه لیست کامل از تمامی لینک‌های داخلی که باید با دامنه جدید مطابقت داشته باشند
    • تهیه لیست از بک لینک‌ها و وب سایت‌هایی که باید تغییر دامنه خود را به آنها اطلاع دهید
    • ویرایش و یا سفارشی سازی آدرس ایمیل جهت تطبیق با دامنه جدید
    • انجام برنامه ریزی دقیق جهت اطلاع رسانی به کاربران
    • طراحی یک صفحه سفارشی ارور 404 در دامنه قبلی به منظور اطلاع رسانی و هدایت کاربران به دامنه جدید

    با انجام این اقدامات می‌توانید با کمترین میزان ریسک به راحتی نسبت به تغییر دامنه سایت خود اقدام کرده و آن را به روزرسانی کنید. در بخش بعدی با اموزش تغییر دامنه سایت همراه شما خواهیم بود.

    تغییر دامنه سایت در cpanel

    آموزش تغییر دامنه سایت

    سوالی که اکنون ممکن است برایتان پیش آمده باشد این است که نحوه تغییر دامنه اصلی سایت چیست و چطور می‌توانیم این کار را به صورت حرفه‌ای و صحیح انجام دهیم؟

    برای تغییر دامنه اصلی سایت روش‌هایی متعددی همچون وردپرس (Wordpress) و سی پنل (Cpanel) وجود دارند که از طریق آنها به راحتی می‌توانید این کار را انجام دهید. در این بخش نحوه تغییر دامنه اصلی سایت در سی پنل و وردپرس را به شما آموزش خواهیم داد.

    تغییر دامنه سایت در cpanel

    سی پنل یکی از پرکاربردترین کنترل پنل‌های لینوکسی است که با ارائه قابلیت‌های متعدد، مدیریت وب سایت را برای شما آسان‌تر می‌سازد. برای تغییر دامنه اصلی سایت در سی پنل ابتدا باید از تمامی فایل‌های ذخیره شده در بخش‌های Zone Editor و MX Entry نسخه پشتیبان (بک آپ) تهیه کنید. به این نکته نیز توجه داشته باشید که در فرآیند انجام تغییر دامنه سایت و مراحل مختلف آن آدرس ایمیل وب سایت شما تغییر پیدا خواهد کرد.

    پس از تهیه نسخه پشتیبان از تمامی فایل‌های مهم و برای شروع کار ابتدا وارد اکانت سی پنل خود شده و گزینه List Accounts را انتخاب کنید. سپس بر روی آیکون + کلیک کرده و پس از آن نیز گزینه Modify Account را در قسمت پایین صفحه انتخاب نمایید. در صفحه جدید و در قسمت Primary Domain می‌بایست نام دامنه جدید سایت خود را به درستی وارد نمایید. پس از وارد کردن نام دامنه جدید در پایین صفحه گزینه Save را انتخاب کنید تا دامنه سایت شما در 10 دقیقه الی 2 ساعت آتی تغییر پیدا کند.

    تغییر دامنه سایت در cpanel

    تغییر دامنه سایت در وردپرس

    برای تغییر دامنه سایت خود در وردپرس نیز ابتدا باید از اطلاعات مهم خود نسخه پشتیبان تهیه کرده و سپس اقدام به تغییر دامنه اصلی کنید. برای شروع کار ابتدا وارد اکانت وردپرس خود شوید و از بخش داشبورد به قسمت Settings و سپس General مراجعه کنید. حال آدرس وردپرس و آدرس سایت خود را به نام دامنه جدید تغییر دهید و تغییرات را ذخیره نمایید. پس از آن باید اطلاعات موجود در فایل wp-config.php را با دامنه جدید روزرسانی کنید. برای انجام این کار به گواهینامه FTP سرویس ارائه دهنده خدمات میزبانی سایت خود احتیاج دارید و باید به آن دسترسی پیدا کنید.

    پس از دریافت گواهینامه FTP به بخش public_html > wp-config.php مراجعه کنید و بر روی فایل راست کلیک کرده و و سپس گزینه Edit را انتخاب نمایید. در این بخش باید نام وب سایت خود را به نام جدید تغییر داده و آن را ذخیره کنید. پس از ایجاد تغییرات مربوط به ویرایش نام می‌بایست پایگاه داده‌های وردپرس خود را به روزرسانی کنید. برای انجام این کار به بخش میزبانی کنترل پنل (Hosting control panel) رفته و گزینه phpMyAdmin را پیدا کنید. پس از آن با مراجعه به قسمت wp_options نام دامنه جدید خود را در بخش siteurl' and ‘home تایپ کرده و آن را ذخیره نمایید.

    در مرحله بعدی باید اطمینان حاصل کنید که وب سایت قبلی شما به وب سایت جدید ریدایرکت شده است؛ زیرا در این صورت مخاطبان از تغییر URL سایت شما مطلع نخواهند شد. برای ایجاد ریدایرکت‌های 301 به بخش Hosting control panel رفته و file manager را پیدا کنید. سپس به پوشه .htaccess مراجعه کرده و برای ویرایش آن راست کنید. حال باید کدهای زیر را به آن اضافه نمایید و گزینه newdomain را به نام جدید دامنه خود تغییر دهید:

    Options + FollowSymLinks#

    RewriteEngine on

    RewriteRule ^(.*)$ http://www.newdomain.com/$1 [R=301,L]

    با انجام این مراحل می‌توانید نسبت به تغییر دامنه سایت در cpanel و وردپرس اقدام کرده و دامنه سایت خود را با کمترین آسیب به سئوی آن تغییر دهید. البته انجام مراحل پیش از تغییر دامنه اصلی سایت همچون بک آپ گیری از سایت و ریدایرکت نیز تاثیر بسزایی بر تغییر اصولی دامنه سایت دارند و باید به درستی انجام شوند.

    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر

    آژانس برندسازی «بمان»

    "Baman" branding agency

    مأموریت ما در «بمان» طراحی و توسعه‌ی وبسایت اختصاصی و حرفه‌ای است. ما در طول ۱۷ سال فعالیت در حوزه برندسازی، افتخارِ طراحی 480 وبسایت تخصصی را برای کسب‌وکارهای مختلف داشته‌ایم. ما بر این باوریم که وبسایت صرفاً یک نرم‌افزار نیست، بلکه یک دفتر کار مجازی است که می‌باید هویت و احساس کسب‌وکار را به مخاطبان خود معرفی و منتقل کند.

    رزرو مشاوره