آنچه در این مقاله میخوانید

    بهترین زبان برنامه نویسی برای سایت فروشگاهی

    بهترین زبان برنامه نویسی برای سایت فروشگاهی

    بهترین زبان برنامه‌نویسی برای سایت فروشگاهی چیست؟ این سؤالی است که ذهن بسیاری از کسانی را که تصمیم به راه‌اندازی وبسایت فروشگاهی دارند، به خود مشغول می‌کند. البته طبق تجربه‌ای که بعد از سالیان دراز طراحی وبسایت در وبکده به دست آورده‌ایم، این سؤال معمولاً از آنجا ناشی می‌شود که افراد مجبورند میان به کارگیری وبسایت‌های وردپرسی و وبسایت‌هایی که از برنامه‌نویسی اختصاصی یا پلتفرم‌های قوی‌تر از وردپرس استفاده می‌کنند، دست به انتخاب بزنند. در این مقاله در مورد زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف صحبت خواهیم کرد و در انتها نتیجه می‌گیریم که از نظر کاربردی بهتر است به جای اینکه بپرسیم «بهترین زبان برنامه نویسی برای ساخت فروشگاه اینترنتی چیست؟» به این سؤال پاسخ دهیم که بهترین ابزار یا CMS برای ساخت فروشگاه اینترنتی چیست؟ در ادامه هم به طور مفصل در مورد CMS و معایب و مزایای دو CMS‌ پرمصرف موجود در بازار صحبت خواهیم کرد.

    آشنایی کلی با زبان‌های برنامه‌نویسی

    زبان‌های برنامه‌نویسی وبسایت به دو دسته فرانت‌اند (Front End) و بک‌اند (Back End) تقسیم می‌شوند. فرانت‌اند به بخشی گفته می‌شود که مربوط به ظاهر وبسایت و عناصری مانند هدر، منو، پست‌ها و ... است و در طرف کاربر می‌باشد. در واقع هر چیزی که در هنگام استفاده از وبسایت می‌بینید مربوط به فرانت‌اند می‌باشد و با کدنویسی فرانت‌اند می‌توان به طور مستقیم، این عناصر را از طرف کاربر تغییر داد. مهمترین برنامه‌ها در بخش فرانت‌اند عبارت هستند از : css ، html و java script.

    برنامه‌نویسی بک‌اند (Back End) در واقع به مدیریت پشت‌صحنه‌ی عناصر موجود در فرانت‌اند می‌پردازند و در طرف سرور می‌باشد. برنامه‌نویسان بک‌اند باید ویژگی تفکر و خلاقیت بیشتری داشته باشند تا بتوانند یک الگوریتم کامل و یکپارچه از کارکردهای مختلفی که یک وبسایت نیاز دارد، طراحی کنند. مهمترین برنامه‌های مربوط به این بخش عبارت هستند از php و asp.

    بهترین زبان برنامه نویسی برای سایت فروشگاهی

    PHP

    زبان php(Personal Home Page) ‌در ابتدا برای نگهداری صفحات شخصی ساخته شد ولی در حال حاضر توانسته‌ است به اندازه زبان html فراگیر شود. این زبان با قرار گرفتن در داخل کدهای زبان html می‌تواند وبسایت و اپلیکیشن تولید کند و در حال حاضر در بیش از ۸۰ درصد وبسایت‌های جهان، از این زبان استفاده می‌شود. php‌ یک زبان چند‌منظوره است و برنامه‌نویسان جدید و کم‌تجربه می‌توانند به سادگی از آن استفاده نمایند. سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس و جوملا به کمک زبان php تولید شده‌اند.

    بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت فروشگاهی

    ASP

    ASP مخفف Active Server Page است و در واقع یک موتور اسکریپت‌نویسی است که صفحات وب را به صورت پویا تولید می‌کند و البته حدود ۲۰ سال است که باASP.NET جایگزین شده است. این ابزار با زبان‌های ویژوال بیسیک و جاوا کار می‌کند و همانطور که گفته شد در سمت سرور اجرا می‌شود. به این معنا که وقتی کاربر یکی از اسناد ASP را درخواست می‌کند، فقط کد HTML‌ به مرورگر ارسال می‌شود و دستورالعمل‌های برنامه‌نویسی در درون اسکریپت انجام می‌شود. طبق تعریف شرکت مایکروسافت که تولید‌کننده‌ی اصلی این ابزار است، صفحات پویا، برنامه‌های باز و رایگانی هستند که می‌توانیم در آنها با ترکیب اسکریپت‌ها و اجزای سرور با کدهای HTML، راه‌حل‌های پویا و قدرتمندی را برای وب ایجاد کنیم.

    خوب است بدانید که رقابت PHP و ASP در دنیای طراحی وبسایت بسیار قدیمی است و در محفل‌های دانشجویی و برنامه‌نویسی همیشه بحثی داغ بوده است. اما واقعیت این است که طی سال‌ها توسعه، این دو زبان به قدری بالغ شده‌اند که اکثر نقاط ضعف خود را پوشش داده‌اند و با هر دو زبان می‌توان سایت‌های بسیار موفقی تولید کرد.

    آیا زبان برنامه‌نویسی، در موفقیت وبسایت تعیین‌کننده است؟

    باید بدانید که با هر زبان برنامه‌نویسی می‌توان یک وبسایت فروشگاهی خوب یا بد نوشت. یعنی زبان برنامه‌نویسی تعیین‌کننده‌ی موفقیت یا عدم موفقیت یک وبسایت فروشگاهی نیست. در واقع توانمندی یک برنامه‌نویس در تهیه و خلق الگوریتم هست که به خصوص در بخش بک‌اند اهمیت زیادی دارد. این الگوریتم باید طوری طراحی شود که بتواند به صورت کاربردی پاسخگوی نیاز یک فروشگاه اینترنتی باشد و مشکلات خاص آن را حل کند. پیاده‌سازی یک الگوریتم معمولاً در تمام زبان‌های برنامه‌نویسی مطرح قابل انجام است.‌ بنابراین میزان موفقیت یک وبسایت اینترنتی با زبان برنامه‌نویسی که برای آن استفاده شده است، تعیین نمی‌شود.

    آیا لازم است که همه چیز را از اول کد‌نویسی کنیم؟

    با صداقت کامل باید به شما بگوییم که تیم‌های حرفه‌ای برنامه‌نویسی برای طراحی یک وبسایت به هیچ‌وجه همه بخش‌های وبسایت را از ابتدا کد‌نویسی نمی‌کنند. دلیل این امر آن هست که اصلاً نیازی به چنین کاری نیست و حتی ممکن است با این کار، مشکلات و اشتباهات افزایش یابد. در سال‌های گذشته سیستم‌های مدیریت محتوا یا همان CMSهایی مانند وردپرس،جوملا و دات‌نت‌نیوک بر پایه‌ی php و asp تولید شده‌اند که کار با این زبان‌های برنامه‌نویسی را بسیار راحت کرده است.

    بهترین زبان برنامه نویسی برای ساخت فروشگاه اینترنتی

    سؤال درست چیست؟

    با توضیحاتی که در بالا بیان شد باید بگوییم سؤال درست و کاربردی در واقع این هست که «بهترین CMS برای ساخت فروشگاه اینترنتی چیست؟» CMSها در واقع سیستم‌های مدیریت محتوا هستند که با داشتن قالب‌های آماده و همچنین امکانات نرم‌افزاری و برنامه‌نویسی مناسب، سرعت طراحی یک وبسایت را به شدت افزایش می‌دهند و طراحان را از نوشتن کدهای تکراری که قبلاً نوشته شده است، بی‌نیاز می‌کنند. بنابراین بهتر است CMSها باهم مقایسه شوند تا زبان‌های مادری آنها.

    عمومی‌ترین سیستم مدیریت محتوا که احتمالاً شما هم آن را می‌شناسید وردپرس (wordpress) است که یک سیستم مدیریت محتوای سطح پایین محسوب می‌شود و برای وبسایت‌های ساده کاربرد دارد. مدیران وبسایت‌های وردپرسی به خصوص از نوع فروشگاهی آنها، قطعاً در زمانی که ترافیک وبسایت آنها افزایش می‌یابد و میزان تراکنش‌ها بیشتر می‌شود با مشکلات امنیتی و کاهش سرعت وبسایت دست به گریبان خواهند شد. آژانس بمان و کارشناسان دپارتمان وبکده مدتهاست برای جلوگیری از این مشکلات از یک CMS سطح بالاتر به نام دات‌نت‌نیوک (DotNetNuke) یا به اختصارDNN‌ برای وبسایت‌های فروشگاهی استفاده می‌نمایند تا از مشکلاتی که برای وبسایت‌های ورپرسی پیش می‌‌‌آید، جلوگیری شود.

    معرفی CMS دات‌نت نیوک

    این CMS‌ در حال حاضر قویترین سیستم مدیریت محتوای موجود در بازار می‌باشد. دات نت نیوک (DotNetNuke) یا به اختصار DNN یکی دیگر از انواع سیستم مدیریت محتواست که بر اساس چارچوب

    دات نت (.Net) مایکروسافت ساخته شده است و از زبان‌هایی مانند MS-SQL و SQL Express استفاده می‌کند. خبر خوب این است که استفاده از دات‌نت‌نیوک مانند وردپرس نیازی به دانش برنامه‌نویسی ندارد. کاربران این سیستم اعتراف می‌کنند که قدرت آن از وردپرس بسیار بیشتر است و استفاده از آن در خیلی از موارد از وردپرس راحت‌تر است.

    بهترین زبان برنامه نویسی برای طراحی فروشگاه اینترنتی

    مزایای استفاده از دات‌نت‌نیوک در مقایسه با وردپرس

    استفاده از وردپرس به خصوص برای یک فروشگاه اینترنتی که دارای تراکنش مالی بالا می‌باشد و به دنبال بازدیدکنندگان زیاد است، خطرات زیادی می‌تواند داشته باشد که به خصوص در زمان حرکت صعودی وبسایت به سمت افزایش بازدید و درآمدزایی، خود را نشان می‌دهند. در ادامه به مزایای دات‌نت‌نیوک در مقایسه با وردپرس می‌پردازیم:

    بهترین زبان برنامه نویسی برای سایت فروشگاهی

    عدم کاهش سرعت با افزایش تعداد صفحات و محتوا

    در یک وبسایت وردپرسی، در ابتدای کار وقتی تعداد صفحات و محصولات کم می‌باشد، مشکل خاصی وجود ندارد ولی در ادامه کار وقتی تعداد دسته‌بندی‌ها، حجم عکس‌ها، تعداد مقالات و تعداد بازدیدکنندگان در روز و در لحظه بالا می‌رود، سرعت وبسایت‌ کم می‌شود. این اختلال بارها دیده شده است و یک موضوع ثابت‌شده می‌باشد. در وبکده با استفاده از DNN با افزایش تعداد صفحات به سمت بی‌نهایت و افزایش مقالات، هیچ مشکلی در سرعت فروشگاه شما پیش نخواهد آمد و می‌توانید برنامه‌ریزی بلند مدت برای افزایش محتوای خود داشته باشید.

    حذف مشکلی به نام تداخل افزونه‌ها

    در وبسایت‌های وردپرسی وجود افزونه‌هایی که با هم تداخل دارند یکی از معضلات تکراری این سایت‌هاست. در واقع معمولاً مدیران وبسایت‌های وردپرسی برای رفع نیاز هر بخشی از وبسایت خود، یک افزونه خاص را استفاده و نصب می‌کند. معمولاً افزونه‌های مختلف دارای کدهای اختصاصی هستند که ممکن است با برخی از افزونه‌های دیگر همخوانی نداشته باشند. درست است که به کمک افزونه‌ها، نیازهای بخش مربوط به آن افزونه رفع می‌شود ولی در دراز مدت مشخص می‌شود که برخی از افزونه‌ها با هم تداخل دارند که موجب ایجاد خطا و نمایش نادرست در وبسایت می‌شوند. در DNN چنین مشکلی معنا ندارد و هماهنگی بین ماژول‌های مختلف به صورت درو‌نزا وجود دارد.

    استفاده از تمام فاکتورهای امنیتی

    هرگز نمی‌توان به یک وبسایت وردپرسی به عنوان یک سایت پربازدید و امن تکیه کرد. موضوع حک شدن وبسایت اینترنتی، حتی با وجود استفاده از افزونه‌های امنیتی، بسیار جدی است و طبق بررسی‌های انجام شده، وردپرس نا‌امن‌ترین CMS‌ می‌باشد. در واقع با افزایش تعداد کابران و تراکنش‌های مالی در یک فروشگاه اینترنتی، موضوع امنیت، اهمیت بسیاری پیدا می‌کند و یک فروشگاه اینترنتی به هیچ وجه نمی‌تواند در مورد این موضوع، ریسک کند. به کمک DNN‌ در وبکده وبسایت‌هایی با ضریب امنیت بسیار بالاتر برای فروشگاه شما طراحی می‌شود. این سیستم به خوبی منافذ امنیتی که در وردپرس وجود دارد را پوشش داده است.

    قدرت بالای داشبورد و عدم وابستگی فروشگاه به اپراتور

    علاوه بر وجود رابط کاربری مناسب که برای مشتریان و خریداران یک وبسایت فروشگاهی لازم است، ادمین‌فرندلی بودن و اپراتور‌فرندلی بودن هم موضوع بسیار مهمی است که باید یک فروشگاه اینترنتی موفق داشته باشد تا بتواند در در درازمدت تعداد بالایی از محصولات و مقالات را در وبسایت خود مدیریت کنید.

    به کمک سیستم مدیریت محتوای دات‌نت‌نیوک می‌توان داشبوردهای بسیار قوی برای وبسایت فروشگاهی طراحی کرد تا استفاده از داشبورد برای انتشار تعداد زیادی از محصولات و مقالات ساده شود. در واقع خلأ دیگر وردپرس این است که داشبوردها و پنل‌هایی که در اختیار ادمین وبسایت و یا اپراتور قرار می‌دهد، بسیار شلوغ و پیچیده است و به اصطلاح یوزر‌فرندلی نیست. به همین دلیل است که ادمین یا اپراتور وبسایت برای مدیریت محتوا و قرار دادن محصولات با مشکلات زیادی دست به گریبان می‌شود و زمان زیادی می‌برد تا تسلط کافی به این کار پیدا کنند. خطر مهمتر برای یک فروشگاه اینترنتی وردپرسی این است که با تغییر اپراتور و یا قطع همکاری او با فروشگاه، اپراتور بعدی با چالش زیادی برای استفاده از داشبورد مواجه خواهد بود.

    یکی از نقاط قوت وبسایت‌های طراحی شده در وبکده این است که ادمین‌پنل‌های ساده، روان و خلوتی برای تولید مقاله، اضافه کردن محصول، تولید دسته‌بندی‌های متعدد، تولید محتوای سئو، ثبت عکس و ... دارند و مشتریان در آن احساس شلوغی یا گیجی نمی‌کنند. خیلی از مشتریان وبکده که در مقطعی از وبسایت وردپرسی استفاده می‌کردند و در حال حاضر از خدمات وبکده استفاده می‌کنند، بارها به سادگی و کیفیت داشبوردهای وبکده اشاره داشته‌اند.

    بهترین زبان برنامه نویسی برای فروشگاه آنلاین

    امکان توسعه‌پذیری بالا

    در بسیاری از مواقع در فازهای دوم یا سوم یک فروشگاه موفق، کارفرما یا همان صاحب فروشگاه نیازهای جدیدی برای توسعه وبسایت خود پیدا می‌کند. به عنوان مثال مواردی مانند:

    • اتصال مستقیم سیستم انبارداری و موجودی انبار و قیمت محصولات به وبسایت
    • ثبت سفارش مستقیم روی سیستم حسابداری بعد از ثبت سفارش توسط مشتری در وبسایت
    • دریافت تاریخچه سفارشات از سیستم حسابداری و نمایش آنها برای مدیر و مشتریان

    از پرتکرارترین نیازهای فروشگاه‌های اینترنتی می‌باشند که معمولاً پس از شروع روند موفقیت فروشگاه، برای مدیران این فروشگاه‌ها از اهمیت بالایی برخوردار می‌شود. در هنگام نیاز به انجام این قبیل توسعه‌ها، وبسایت های وردپرسی معمولاً به بن‌بست می‌رسند. در حالی که توسعه‌ی وبسایت‌هایی که با دانت‌نت‌نیوک نوشته شده‌اند، به سرعت و سهولت بیشتری انجام می‌شود و می‌توان به راحتی آنها را اختصاصی‌سازی نمود و نیاز نیست که به دنبال افزونه‌ای بگردید که کارکرد خاصی را که مد نظر شما باشد، ارائه بدهد. در واقع وجود یک شبکه پشتیبانی گسترده به همراه امکانات و ابزارهای بسیار، راه‌اندازی وبسایت با دات‌نت‌نیوک را تسهیل کرده است. امکان شخصی‌سازی کامل یکی از قابلیت‌های اصلی این CMS است که در بسیاری از مواقع از وردپرس فراتر می‌رود.

    تیم برنامه‌نویسی وبکده همیشه آماده توسعه نرم‌افزارهای شما و یکپارچه‌سازی آن با انواع سیستم‌های حسابداری و انبار داری می‌باشد. همان طور که برای فروشگاه‌های موفق خود قبلاً این کار را انجام داده است.

    برای طراحی وبسایت فروشگاهی خود با دات‌نت‌نیوک می‌توانید همین الآن با کارشناسان« بمان» و دپارتمان وبکده تماس بگیرید. خوب است اشاره کنیم که از آن جایی که امروزه طراحی وبسایت برای یک فروشگاه، بخشی جدایی ناپذیر از حوزه‌ی برندسازی محسوب می‌شود، شما می‌توانید در کنار طراحی وبسایت در دپارتمان وبکده، از خدمات برندسازی در آژانس برندسازی بمان هم بهره‌مند شوید تا بتوانید حداکثر بهره‌وری را از وبسایت خود داشته باشید.

    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر

    آژانس برندسازی «بمان»

    "Baman" branding agency

    مأموریت ما در «بمان» طراحی و توسعه‌ی وبسایت اختصاصی و حرفه‌ای است. ما در طول ۱۷ سال فعالیت در حوزه برندسازی، افتخارِ طراحی 480 وبسایت تخصصی را برای کسب‌وکارهای مختلف داشته‌ایم. ما بر این باوریم که وبسایت صرفاً یک نرم‌افزار نیست، بلکه یک دفتر کار مجازی است که می‌باید هویت و احساس کسب‌وکار را به مخاطبان خود معرفی و منتقل کند.

    رزرو مشاوره