آنچه در این مقاله میخوانید

    آموزش طراحی سایت با php

    آموزش طراحی سایت با php

    Php یکی از زبان‌های برنامه نویسی محبوب و قدیمی است که برای طراحی و ساخت نرم افزارهای مبتنی بر وب و راه اندازی وب سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد. طراحی سایت با php در میان توسعه دهندگان وب از محبوبیت بالایی برخوردار است زیرا یادگیری و اجرای این زبان چندان دشوار نیست و می‌توان از آن برای ساخت انواع مختلف سایت‌های ایستا و پویا استفاده کرد. البته برای طراحی و توسعه وب سایت گزینه‌های مختلفی همچون طراحی سایت با وردپرس و یا طراحی سایت با پایتون نیز وجود دارند که در چندین سال اخیر مورد توجه قرار گرفته‌اند. ساخت سایت با php مزایای بسیاری دارد و امکانات مختلفی را برای توسعه وب سایت در اختیار شما قرار می‌دهد.

    بسیاری از طراحان وب سایت برای توسعه یک وب سایت ساده و با قابلیت‌های اولیه به سراغ html می‌روند و از آن برای ساخت صفحات و ساختار کلی سایت خود استفاده می‌کنند. در صورتی که استفاده از html برای طراحی یک سایت حرفه‌ای کافی نیست و باید از گزینه‌های پیشرفته‌ترین همچون php کمک بگیرید. در ادامه این مطلب ساختار طراحی سایت با php را مورد برررسی قرار می‌دهیم و با آموزش قدم به قدم طراحی سایت با php با شما همراه خواهیم بود. اگر به فکر راه اندازی و توسعه یک وب سایت پیشرفته هستید این مقاله را از دست ندهید.

    طراحی سایت با php

    طراحی سایت با php چیست؟

    پیش از پاسخ به سوال طراحی سایت با php چیست ابتدا بهتر است ماهیت و سازوکار php را مورد بررسی قرار دهیم. php مخفف عبارت Hypertext Preprocessor (پیش پردازنده‌های ابرمتن) است که اولین نسخه آن در سال 1994 توسعه یافت. همانطور که در ابتدا نیز اشاره کردیم php یک زبان برنامه نویسی یا اسکریپت نویسی متن باز و سمت سرور است که بخش عمده کارکرد و فعالیت آن در قسمت پردازشی و بک اند وب سایت است. یعنی php برای طراحی ظاهر سایت کاری انجام نمی‌دهد و در بخش ارائه اطلاعات مختلف به پایگاه داده‌های سایت (Database) فعالیت می‌کند.

    طراحی سایت با php نیز به معنای استفاده از این زبان برنامه نویسی برای راه اندازی و ایجاد صفحات مختلف سایت است. php نیزمانند هر زبان برنامه نویسی و یا سیستم‌های مدیریت محتوا دارای برخی امکانات و قابلیت‌هایی است که با استفاده از آنها می‌توانید یک وب سایت پیشرفته راه اندازی کنید.

    چرا باید از php برای طراحی سایت استفاده کنیم؟

    در چندین سال اخیر گزینه‌های مختلفی برای راه اندازی سایت در دسترس توسعه دهندگان قرار گرفته‌اند که html اولین زبان برنامه نویسی برای طراحی سایت شناخته می‌شود. پس از آن در کنار html از css نیز برای طراحی سایت استفاده شد و مدتی بعد نیز این دو زبان با یکدیگر ترکیب شدند و مورد استقبال طراحان وب قرار گرفتند. اما با توسعه وب سایت‌های پویا (دینامیک) گزینه‌های دیگری همچون ASP (که بعدها به ASP.NET تبدیل شد) و php به میان آمدند. بر اساس تحقیقات انجام شده php یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه نویسی دنیا است که تقریبا 82 درصد از وب سایت‌های طراحی شده در فضای وب با استفاده از این زبان طراحی و توسعه داده شده‌اند. که این رقم برای ASP حدود 16 درصد برآورد شده است.


    برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه ASP چیست رو لینک کلیک نمایید.


    بنابراین با در نظر داشتن این میزان محبوبیت، طراحی سایت با php بسیار منطقی و هوشمندانه است زیرا این زبان برنامه نویسی به صورت متن باز و رایگان در اختیار شما قرار دارد. اما php تنها زبان برنامه نویسی موجود برای طراحی سایت نیست و زبان‌های دیگری همچون پایتون نیز وجود دارد که قابلیت‌های کاربردی را ارائه می‌دهند. طراحی سایت با پایتون یا php مهم‌ترین سوالی است که در این بخش مطرح می‌شود و برای پاسخ به آن باید بگوییم که انتخاب از میان این دو زبان برنامه نویسی به هدف شما از طراحی سایت و میزان مهارت‌تان در این حوزه بستگی دارد؛ زیرا php نسبت به پایتون دارای ساختار تخصصی‌تر و پیچیده‌تری است. از این رو بسیاری از توسعه دهندگان پایتون را به php ترجیح می‌دهند.

    در این میان سیستم مدیریت محتوای وردپرس نیز یکی دیگر از رقبای جدی php برای طراحی سایت است که توسعه دهندگان را برای طراحی سایت با وردپرس یا php مردد می‌سازد. وردپرس نیز مانند پایتون دارای ساختار ظاهری و عملکردی ساده‌تری نسبت به php است و کار کردن با آن نیز بسیار ساده‌تر است. با این حال برای انتخاب از میان وردپرس و php باید به دانش و مهارت خود در زمینه کدنویسی و برنامه نویسی و همچنین هدف اصلی‌تان از طراحی سایت توجه داشته باشید.

    مزایای طراحی سایت با php

    مزایای طراحی سایت با php

    طراحی سایت با php دارای مزایای بسیاری است که امکانات و قابلیت‌های کاربردی متعددی را در اختیار توسعه دهندگان قرار می‌دهد. از مهم‌ترین مزیت طراحی وب سایت با php می‌توانیم به رایگان بودن و متن باز بودن آن اشاره کنیم که دارای انجمن پشتیبانی فعال و به روز رسانی‌های مداوم است. سایر مزایای طراحی سایت با php شامل:

    سرعت بالا

    سرعت بالا یکی از مهم‌ترین مزایای طراحی سایت با php است که این موضوع ارتباط مستقیمی با سئو سایت دارد. زمان بارگذاری وب سایت‌های مبتنی بر php نسبت به سایر زبان‌های برنامه نویسی بسیار بالاتر بوده و همین موضوع نیز موجب بهبود تجربه کاربران خواهد شد.

    انعطاف پذیری

    انعطاف پذیری یکی دیگر از مزایای مهم طراحی سایت با php است که به شما امکان می‌دهد تا در حین طراحی و یا پس از پایان فرآیند توسعه وب سایت بتوانید تغییرات فنی لازم را در آن اعمال کنید. بدین ترتیب در صورت بروز خطا در کدنویسی نیازی به نوشتن مجدد کدها نیست و می‌توانید کدهای فعلی خود را ویرایش کرده و از آنها برای طراحی وب سایت استفاده کنید.

    امکان ادغام با پلتفرم های مختلف

    پی اچ پی دارای قابلیت ادغام سریع و آسان با پلتفرم‌ها و سیستم‌ عامل‌های مختلف همچون یونیکس، سولاریس و یونیکس است و همچنین می‌تواند با سایر تکنولوژی‌های پرکاربرد همچون جاوا ترکیب شود. یعنی برای ادغام این پلتفرم‌ها با یکیگر به توسعه و راه اندازی مجدد نیازی نیست و می‌توانید به راحتی آنها را در یک سیستم راه اندازی کنید.

    امنیت بالا

    امنیت بالا یکی دیگر از مهم‌ترین مزایای طراحی سایت با php است که با استفاده از لایه‌های امنیتی مختلفی طراحی شده و از اطلاعات وب سایت شما در مقابل حمله بدافزارها و هکرها محافظت می‌کند.

    سفارشی سازی

    قابلیت سفارشی سازی بودن نیز از دیگر مزایای مهم طراحی سایت با php است که با ارائه امکانات و قابلیت‌های متنوع، دست شما را برای طراحی بخش‌های مختلف سایت باز می‌گذارد. php دارای چندین کتابخانه و ابزار کاربردی است که با استفاده از آنها می‌توانید صفحات سایت را مطابق با هدف و رویکرد آن طراحی کنید که انجام این کار موجب بهبود عملکرد سایت خواهد شد.

    مراحل ساخت سایت با php

    مراحل ساخت سایت با php

    پیش از شروع فرآیند طراحی سایت با php ابتدا باید یک صفحه ویرایشگر ساده و یا یک محیط مناسب برای توسعه پی اچ پی بر روی دستگاه خود نصب کنید. برای شروع کدنویسی php می‌توانید در ابتدای کار از یک ابزار ساده همچون Notepad ویندوز خود استفاده کنید. در کنار آن نیز باید به یک وب سرور php دسترسی داشته باشید تا بتوانید فایل‌های خود را در آن بارگذاری کنید. این وب سرور می‌تواند یک سرور از راه دور یا یک یا دستگاه رایانه محلی باشد که مجموعه LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP) و یا WAMP (Windows, Apache, MySQL, PHP) بر روی آن نصب شده است. در نهایت نیز به یک برنامه FTP نیاز دارید تا بتوانید فایل‌های خود را بر روی وب سرورها آپلود کنید.

    در مرحله بعدی باید با ساختار طراحی سایت با php و دستور زبان آن آشنایی داشته باشید. ساختار اولیه و مقدماتی php از یک سری براکت استفاده می‌کند که هر تابع آن نیز مانند مثال زیر با یک نقطه ویرگول (؛) به پایان می‌رسد:


    مراحل طراحی سایت با php

    در صفحات وب نیز تقریبا تمامی کاربردهای php بر پایه گزاره echo بنا می‌شوند. این گزاره به مرورگر فرمان می‌دهد که متن و محتوای موجود در گیومه‌ را در قسمت خروجی نمایش دهد. مانند:
    طراحی سایت با پی اچ پی

    به این نکته نیز توجه داشته باشید که html نیز در داخل گیومه‌ها قرار دارد که خروجی این مثال در نهایت به صورت زیر ظاهر می‌شود:

    Hello World

    برای شروع طراحی سایت با php باید صفحه اصلی وب را برای سایت خود بسازید تا اسکلت یا ساختار اصلی آن ایجاد شود. این سه صفحه اصلی شامل هدر، بدنه و فوتر است که در این بخش نحوه ساخت هریک از آنها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

    طراحی سایت با php : ساختار (Structure)

    در فرآیند طراحی وب سایت با php تفاوتی ندارد که سایت خود را با چه کدی می‌نویسید، شما به عنوان یک توسعه دهنده باید پیش از انجام هر اقدامی با ساختار سایت آشنایی داشته باشید. برای طراحی ساختار اولیه سایت ابتدا بهتر است طرح اولیه‌ای که در ذهن دارید را بر روی کاغذ پیاده کنید. در مراحل بعدی طراحی سایت با php می‌توانید با توجه به طرح اولیه‌ای که بر روی کاغذ ترسیم کرده‌اید،‌ محتوای مورد نظر یا صفحه‌هایی که به یکدیگر لینک دارند را مشخص نمایید. با مشخص شدن ساختار کلی وب سایت حال باید به سراغ طراحی سه صفحه اصلی آن بروید.

    طراحی سایت با php

    طراحی و ساخت هدر (Header)

    هدر اولین قدم در فرآیند طراحی سایت در نظر گرفته می‌شود و در واقع بالاترین و ابتدایی‌ترین صفحه وب سایت است که کاربر پس از وررد به سایت با آن مواجه خواهد شد. هدر شامل اطلاعات اولیه و کلیدی وب سایت است که باید طوری طراحی شود تا علاوه بر کیفیت فنی بالا دارای جذابیت بصری نیز باشد تا کاربر نسبت به بازدید از وب سایت ترغیب شود. هدر سایت علاوه بر اطلاعات کلیدی همچنین شامل اطلاعاتی همچون استاندارد html و ارجاعات css برای مرورگر است که برای طراحی آن بهتر است با ایجاد یک فایل به نام header.html آغاز کنید و سپس اطلاعات مهم و کلیدی هدر را به آن اضافه نمایید.

    آموزش طراحی سایت با php

    درج محتوا در بدنه (Body) صفحات سایت php

    دومین مرحله مهم در طراحی سایت با php قرار دادن محتوا در بدنه اصلی یا Body آن است. هر صفحه از وب سایت دارای بخشی به نام بدنه است که کاربر پس از ورود به سایت اقدام به خواندن محتواهای آنها می‌کند. شما نیز در حال حاضر به عنوان کاربر وبکده در حال مطالعه محتوای بادی وب سایت ما هستید. برای درج محتوا در بدنه سایت می‌توانید یک فایل به نام body.html ایجاد کرده و سپس اطلاعات و محتواهایی که می‌خواهید در بادی سایت نمایش داده شوند را در آن قرار دهید.

    مراحل طراحی سایت با php

    طراحی فوتر سایت (Footer)

    طراحی فوتر اقدام مهم دیگر در فرآیند طراحی سایت با php است که مانند هدر، بخش مهمی از هر وب سایت در نظر گرفته می‌شود. فوتر در قسمت انتهایی تمامی صفحات وب سایت قرار دارد که در آن اطلاعاتی از قبیل آدرس و شماره تماس، حق کپی رایت، جدیدترین و یا پربازدیدترین مقالات، لینک‌های مفید، عضویت در خبرنامه و غیره درج می‌شود. برای طراحی فوتر نیز باید فایلی به نام footer.php ایجاد کرده و محتواهای دلخواه خود را به آن اضافه کنید.

    طراحی فوتر با PHP

    با قرار دادن این سه فایل HTML در دایرکتوری html می‌توانید از دستور echo در php به منظور کامپایل کردن آنها در یک صفحه جداگانه استفاده کنید. برای انجام این کار فایل جدیدی به نام index.php ایجاد کرده و محتواهای زیر را در آن وارد نمایید:
    طراحی سایت حرفه ای با php

    حال فایل خود را ذخیره کرده و آن را بر روی سرور آپلود کنید و پس از آن نیز در مرورگر خود آدرس فایل index.php را وارد نمایید. اکنون باید یک صفحه وب کامل را در مرورگر خود مشاهده کنید. البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که فایل واقعی php که در مرورگر باز کرده‌اید تنها متشکل از سه خط کد است. در نهایت نیز می‌توانید خط کد php زیر را که شامل اطلاعات مربوط به هشدار حق کپی رایت و تاریخ سال جاری است را مانند خط زیر به فایل خود اضافه نمایید:
    آموزش طراحی سایت داینامیک با php

    این کد ویژه در فایل index.php و در زیر فوتر نمایش داده می‌شود. در کد دستوری بالا نیز توجه داشته باشید که گزاره date("Y") عدد سال جاری را بر حسب چهار رقم نمایش می‌دهد. شما می‌توانید نحوه نمایش سال را با مراجعه به وب سایت W3Schools و بررسی فهرست‌های آن تغییر دهید. به عنوان مثال حرف کوچک y می‌تواند عدد سال را به جای چهار رقم به صورت دو رقمی نمایش دهد. شما همچنین می‌توانید از CSS به منظور موقعیت یابی و ارائه شکل و استایل خاص به وب سایت و عناصر مختلف آن استفاده کنید.

    طراحی وب سایت با php به پایان رسید و شما با پیروی از قوانین و طی کردن دقیق مراحل گفته شده، اولین وب سایت خود را از صفر تا صد طراحی کردید. ساخت سایت با php یکی از محبوب‌ترین روش‌های طراحی سایت در میان توسعه دهندگان وب سایت شناخته می‌شود که یادگیری و اجرای آن نسبتا آسان بوده اما دارای ساختاری تخصصی است. از این رو برای طراحی وب سایت با php ابتدا باید با ساختار کلی و عناصر مختلف آن آشنا باشید تا بتوانید یک وب سایت حرفه‌ای کامل راه اندازی کنید.

    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر

    آژانس برندسازی «بمان»

    "Baman" branding agency

    مأموریت ما در «بمان» طراحی و توسعه‌ی وبسایت اختصاصی و حرفه‌ای است. ما در طول ۱۷ سال فعالیت در حوزه برندسازی، افتخارِ طراحی 480 وبسایت تخصصی را برای کسب‌وکارهای مختلف داشته‌ایم. ما بر این باوریم که وبسایت صرفاً یک نرم‌افزار نیست، بلکه یک دفتر کار مجازی است که می‌باید هویت و احساس کسب‌وکار را به مخاطبان خود معرفی و منتقل کند.

    رزرو مشاوره