آنچه در این مقاله میخوانید

    ری اکت چیست و چه کاربردی دارد؟

    ری اکت چیست و چه کاربردی دارد؟

    اگر در حوزه برنامه نویسی، طراحی سایت و یا اپلیکیشن فعالیت داشته باشید حتما می‌دانید که ری اکت چیست و چه کاربردی دارد. ری اکت (React) که با نام‌های دیگری همچون React.js یا ReactJS نیز شناخته می‌شود یکی از کتابخانه‌های متن باز (Open Source) جاوا اسکریپت است که برنامه نویسان از آن برای طراحی رابط‌های کاربری (UI) و یا صفحات وب اپلیکیشن‌های تک صفحه‌ای استفاده می‌کنند. بنابراین برای آنکه بدانیم دقیقا بدانیم ری اکت چیست و چه ویژگی‌هایی دارد، ابتدا باید با سازوکار جاوا اسکریپت آشنایی داشته باشیم تا بتوانیم سازوکار این کتابخانه جامع و کاربری را بهتر درک کنیم. جاوا اسکریپت یک زبان برنامه نویسی مبتنی بر شی و پویا است که قابلیت‌ها و امکانات متعددی را برای طراحی صفحات وب سایت و یا توسعه اپلیکیشن در اختیار برنامه نویسان قرار می‌دهد.

    اگرچه ری اکت یک کتابخانه است نه زبان برنامه نویسی اما به طور گسترده در توسعه وب مورد استفاد قرار می‌گیرد و در میان طراحان و برنامه نویسان نیز از محبوبیت بالایی برخوردار است. بنابراین React جایگزین مناسبی برای سایر فریم ورک‌های جاوا اسکریپت است که قابلیت‌های کاربردی بسیاری را در اختیار برنامه نویسان فرانت اند قرار می‌دهد. در ادامه این مطلب تاریخچه پیدایش و ویژگی‌ های React را به طور کامل مورد بررسی قرار می‌دهیم و شما را با مزایای این کتابخانه پرکاربرد نیز آشنا خواهیم کرد. با وبکده همراه باشید.

    ری اکت چیست؟

    اگر بخواهیم به سوال ری اکت چیست پاسخی ساده بدهیم باید بگوییم که React یک فریم ورک و کتابخانه متن باز جاوا اسکریپت است که برای اولین بار در سال 2013 توسط جمعی از توسعه دهندگان فیسبوک ارائه شد. همانطور که اشاره کردیم، برنامه نویسان فرانت اند از ری اکت برای طراحی سریع‌تر و آسان‌تر رابط کاربری و اجزای مختلف صفحات وب استفاده می‌کنند. دو اصطلاح «فریم ورک» و «کتابخانه» اغلب به جای یکدیگر بکار می‌روند اما کارکرد آنها کمی با یکدیگر متفاوت است.

    کتابخانه یک کد کوچک با قابلیت ویرایش و استفاده مجدد است که برنامه نویس را از نوشتن کدهای پیچیده بی نیاز می‌سازد. از طرفی دیگر فریم ورک‌ها نوعی نرم افزارهای بزرگ‌تر از کتابخانه هستند که امکان نوشتن کدهای حرفه‌ای تر و کامل‌تر را برای برنامه نویسان فراهم می‌آورند و در عین حال نیز به آنها کمک می‌کنند تا در مدت زمان کوتاه‌تر بتوانند کدهای بهتری بنویسند. ری اکت ویژگی‌های کتابخانه و فریم ورک را به صورت یکجا دارد و به همین دلیل است که در حال حاضر به عنوان یکی از محبوب‌ترین ابزارهای برنامه نویسان در نظر گرفته می‌شود.

    ری اکت چیست؟

    تاریخچه ری اکت

    در سال 2011 شرکت فیسبوک دارای پایگاه کاربران گسترده‌ای بود و برای مدیریت آن با چالش‌های مختلفی مواجه می‌شد. این شرکت در صدد ایجاد یک رابط کاربری پویاتر، پاسخگوتر، سریع و کارآمدتر بود تا به کمک آن بتواند تجربه کاربری غنی‌تری را برای کاربران خود رقم بزند. این دغدغه سبب شد تا یکی از مهندسان نرم افزار فیس بوک به نام جردن واک (Jordan Walke)، ری اکت برای تحقق این هدف طراحی کند. ایده راه اندازی React از XHP که یک چارچوب فریم ‌ورک HTML برای PHP بود به ذهن آقای واک رسید. فریم ورک ری اکت با ارائه روشی سازمان یافته‌تر و ساختارمندتر برای ایجاد رابط های کاربری پویا و تعاملی با اجزای قابل استفاده مجدد، فرآیند توسعه و برنامه نویسی را بسیار ساده‌تر و آسان‌تر ساخت.

    ری اکت در ابتدا در بخش اخبار فیسبوک استفاده شد و خیلی سریع نیز توانست رویکرد و خط مشی کلی این شرکت نسبت به توسعه وب را تغییر دهد و در سال 2012 نیز در شبکه اجتماعی اینستاگرام مورد استفاده قرار گرفت. این فریم ورک پس از انتشار در پلتفرم‌های متن باز خیلی سریع در اکوسیستم جاوا اسکریپت به محبوب رسید و در سال 2013 به طور رسمی برای استفاده توسط برنامه نویسان عرضه شد.

    ویژگی های React

    ویژگی های React

    ری اکت داری ویژگی‌ها و قابلیت‌های کاربردی بسیاری است که آن را از سایر فریم ورک‌های جاوا اسکریپت متمایز ساخته و به یکی از فریم‌ ورک‌ها محبوب و منحصر به فرد در میان برنامه نویسان تبدیل کرده است. مهم‌ترین ویژگی های React شامل:

    سهولت طراحی اپلیکیشن های پویا (Dynamic)

    سهولت طراحی اپلیکیشن‌های پویا یکی از مهم‌ترین ویژگی های React است؛ زیرا این فریم ورک برخلاف جاوا اسکریپت که کدنویسی در آن پیچیده و دشوار است به کدنویسی کمتری احتیاج دارد و قابلیت‌های متعددی را برای توسعه اپلیکیشن در اختیار طراح و یا برنامه نویس قرار می‌دهد و به افزایش سرعت و توسعه پذیری برنامه‌ها نیز کمک بسیاری می‌کند.

    بهبود عملکرد

    بهبود عمکلرد نیز ویژگی مهم دیگر ری اکت است که به دلیل استفاده از DOM مجازی، فرآیند طراحی برنامه‌های وب را تسهیل و تسریع می‌سازد. DOM های مجازی در ری اکت ابتدا حالت‌های پیشین اجزا را مورد مقایسه و بررسی قرار می‌دهند و سپس به جای به روزرسانی تمامی مولفه‌ها، تنها مواردی که در Real DOM تغییر پیدا کرده‌اند را به روزرسانی خواهند کرد.

    امکان استفاده مجدد از مولفه ها

    مولفه یا کامپوننت‌ها (Components) قالب‌های سازنده هر برنامه ری اکت هستند و هر برنامه مستقل معمولا از چندین مولفه تشکیل می‌شود. این مولفه‌ها منطق و کنترل‌های خاص خود را دارند و دارای قابلیت استفاده مجدد در سراسر برنامه هستند؛ همین قابلیت نیز موجب کاهش چشمگیر مدت زمان توسعه برنامه‌ها خواهد شد؛ زیرا در این صورت دیگر نیازی به کدنویسی دوباره وجود ندارد.

    مزایای ری اکت

    جریان داده های یک طرفه

    فریم ورک ری اکت از جریان داده (Data Flow) یه طرفه پیروی می‌کند و این بدان معناست که هنگام طراحی یک برنامه React، توسعه دهندگان اغلب اجزای فرزند را در اجزای والد قرار می‌دهند. از آنجایی که داده‌ها نیز در یک جهت جریان می‌یابند، در نتیجه فرآیند عیب یابی، رفع خطاها و آگاهی از محل بروز مشکل در برنامه مورد نظر بسیار آسان‌تر خواهد شد.

    یادگیری سریع و آسان

    یادگیری فریم ورک React بسیار ساده و آسان است؛ زیرا عمدتا مفاهیم پایه HTML و جاوا اسکریپت را با برخی از مفاهیم مفید و کاربردی ترکیب می‌کند. با این حال هر شخصی که دارای دانش و درک کافی از html و css باشد به راحتی قادر به یادگیری ری اکت نیز خواهد بود.

    مناسب برای توسعه برنامه های وب و موبایل

    همانطور که اشاره کردیم، فریم ورک React به طور گسترده برای طراحی برنامه‌های کاربردی وب مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ اما این قابلیت تنها کاربرد و ویژگی ری اکت نیست. فریم ورکی به نام React Native نیز وجود دارد که برگرفته از ری اکت بوده و برای طراحی و توسعه اپلیکیشن‌های موبایل مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین React فریم ورکی چند منظوره است و برای توسعه برنامه‌های تحت وب و موبایل استفاده می‌شود و محبوبیت بالایی در میان توسعه دهندگان و برنامه نویسان دارد.

    مقایسه React.js با Vue.js

    ابزارهای اختصاصی جهت عیب یابی آسان

    عیب یابی ساده و آسان از دیگر ویژگی های React است که آن را به ابزاری کاربردی جهت طراحی برنامه‌های تحت وب و موبایل تبدیل کرده است. فیسبوک یک افزونه کروم است که برای عیب یابی و اشکال زدایی برنامه‌های React مورد استفاده قرار می‌گیرد. این افزونه فرآیند اشکال زدایی برنامه‌های طراحی شده با React را بسیار سریع‌تر و آسان‌تر می‌سازد.

    تمامی این ویژگی‌ها در کنار یکدیگر سبب محبوبیت ری اکت در میان برنامه نویسان و استفاده از آن توسط نهادها، سازمان‌ها و کسب و کارهای بی شماری در سراسر دنیا شده است.

    مزایای ری اکت

    سوالی که اکنون ممکن است برایتان پیش آمده باشد این است که مزایای استفاده از ری اکت چیست و چرا باید از این فریم ورک برای طراحی و توسعه رابط کاربری و اپلیکیشن‌های موبایل استفاده کنیم؟ با بررسی ویژگی های React تا حدی می‌توانیم به علت محبوبیت آن در میان برنامه نویسان پی ببریم اما اگر بخواهیم مزایای ری اکت را به طور خلاصه بررسی کنیم، موارد زیر از مهم‌ترین مزایای یادگیری و استفاده از این فریم ورک شناخته می‌شوند:

    • امکان ایجاد DOM مجازی سفارشی
    • امکان طراحی رابط‌ کاربری‌های جذاب و منحصر به فرد
    • هماهنگی و سازگاری با موتورهای جستجو
    • افزایش خوانایی کدها با هدف تسهیل مدیریت ماژول‌ها، داده‌های معتبر و برنامه‌های بزرگ‌تر
    • امکان ادغام ساختارها و کدهای مختلف با یکدیگر
    • ساده سازی فرآیند اسکریپت نویسی
    • تسهیل نگهداری و محافظت از کدها و افزایش میزان بازدهی
    • امکان دریافت سریع‌تر خروجی (Render)
    • در دسترس بودن اسکریپت جهت توسعه اپلیکیشن‌های موبایل
    • دارا بودن تیم پشتیبانی بزرگ و معتبر
    • قابل استفاده در سیستم‌های مختلف و در هر دو سمت کلاینت و سرور
    • دارا بودن کتابخانه view با هدف تمرکز بر روی مواردی همچون مسیریابی، مدیریت موقعیت و غیره

    مقایسه React.js با Next.js

    مقایسه React.js با Vue.js

    همانطور که اشاره کردیم، زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت دارای فریم ورک‌های کاربردی متعددی است که React به عنوان بهترین و محبوب‌ترین فریم ورک آن شناخته می‌شود. اما در این میان فریم‌ ورک‌های دیگری همچون Vue. Js نیز وجود دارند که امکانات بسیاری را برای ساخت برنامه‌ها و رابط‌های کاربری اپلیکیشن‌ها در اختیار برنامه نویسان و طراحان قرار می‌دهند. Vue. js یک فریم ورک متن باز است که در سال 2013 توسعه داده شد و برای ساخت اپلیکیشن‌های مبتنی بر وب تک صفحه‌ای و یا وب سایت‌های بزرگ مقیاس با ساختارهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. انتخاب میان فریم ورک React و Vue.js به هدف شما بستگی دارد؛ زیرا هر فریم ورک دارای قابلیت‌های منحصر به فردی است که آنها را از یکدیگر متمایز می‌سازد. ویژگی‌های شاخص و اصلی فریم ورک Vue. js شامل:

    • یادگیری آسان
    • قالب‌های انعطاف پذیر و سفارشی با وزن سبک
    • الگوهای برنامه نویسی زیبا و منحصر به فرد
    • سرعت بالا

    به طور کلی فریم ورک Vue.js برای توسعه و طراحی برنامه‌های کوچک کاربرد دارد در حالی که React برای راه اندازی برنامه‌های بزرگ‌تر و پیچیده‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرد. Vue.JS برای توسعه برنامه‌های موبایل چندان مناسب نیست اما مهم‌ترین کارکرد ری اکت، طراحی اپلیکیشن‌های مخصوص موبایل است. فریم ‌ورک Vue.JS مبتنی بر ساختار MVCاست که از چندین لایه‌ی توسعه پشتیبانی می‌کند اما فریم ورک ری اکت فقط در لایه View برای توسعه برنامه‌های وب تمرکز دارد. Vue.JS کتابخانه زیرساختی غنی و قدرتمندی ندارد اما React در مقایسه با آن دارای پشتیبانی زیر ساختی بیشتر و بسته‌های ماژولار بهتری است که منجر به تولید برنامه‌های با کیفیت‌تری خواهند شد.

    بنابراین با مقایسه React.js با Vue.js با یکدیگر به این نتیجه می‌رسیم که هر دو فریم ورک دارای قابلیت‌های کارآمدی هستند که انتخاب از میان آنها کاملا به نوع برنامه‌ای که می‌خواهید توسعه دهید، بستگی دارد.

    چه سایت هایی از ری اکت استفاده می کنند

    مقایسه React.js با Next.js

    Next.js یک فریم ورک متا و نسخه توسعه یافته React است که بر اساس آن ساخته شده و برای طراحی برنامه‌های جاوا اسکریپت تک صفحه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. Next.js با بهره برداری از ری اکت، تمامی برنامه‌های سمت سرور و سمت کلاینت را به راحتی برای شما طراحی می‌کند و امکانات بیشتر و کاربردی‌تر را نسبت به React در اختیارتان قرار می‌دهد. عملکرد سریع و سرعت بالا به عنوان دو مورد از مهم‌ترین ویژگی‌های فریم ورک Next.js شناخته می‌شوند که طراحی وب سایت و اپلیکیشن را برای شما بسیار لذت بخش می‌سازند و از طرفی دیگر نیز تجربه کاربری مثبتی را برای کاربران رقم خواهند زد. سایر ویژگی‌های قابل توجه و کاربردی فریم ورک Next.jsدر مقایسه با ری اکت شامل بهبود فرآیند توسعه وب سایت و اپلیکیشن، بهبود سئو، صرفه جویی در زمان و پشتیبانی داخلی از CSS است که آن را به فریم ورک کامل‌تری نسبت به ری اکت تبدیل کرده‌اند.

    البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که در فریم ورک next.js نیز کد react نوشته می‌شود اما قابلیت‌های آن بسیار متنوع‌تر و کاربردی‌تر شده و با استفاده از آن دیگر برای هر مسئله کوچک و سطحی نیاز به استفاده از کتابخانه‌های خارجی و فرعی نخواهید داشت.

    برای یادگیری ری اکت به چه پیش نیازهایی نیاز داریم

    چه سایت هایی از ری اکت استفاده می کنند

    سوالی که اکنون ممکن است برایتان پیش آمده باشد این است که چه سایت هایی از ری اکت استفاده می‌کنند و یا این فریم ورک کامل و محبوب برای توسعه چه وب سایت‌هایی مورد استفاده قرار گرفته است؟ با توجه به امکانات منحصر به فرد و جامعی که ری اکت در اختیار توسعه دهندگان قرار می‌دهد، جای تعجبی نیست که شرکت‌های معتبری همچون فیسبوک (Facebook)، نتفلیکس (Netflix)، پی پال (PayPal)، کلود فلر (Cloudflare)، دراپ باکس (Dropbox)، وب سایت خبری بی بی سی (BBC) و ایر بی‌ان‌بی (Airbnb) از فریم ورک ری اکت برای توسعه و راه اندازی وب سایت خود استفاده کرده‌اند.

    ری اکت چیست

    برای یادگیری ری اکت به چه پیش نیازهایی نیاز داریم

    همانطور که در بخش تعریف ری اکت چیست نیز اشاره کردیم، React یکی از فریم ورک‌های جاوا اسکریپت است که برای توسعه رابط کاربری و راه اندازی وب سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این رو اولین پیش نیاز یادگیری این فریم ورک، درک و آشنایی با مبانی و زیرشاخه‌های جاوا اسکریپت است که برخی از مهم‌ترین آنها شامل درک کاربرد let و const و var، آشنایی با نحوه استفاده از map , filter و reduce، آشنایی با ساختار JSX و JSON و همچنین آشنایی با مفهوم و سازوکار DOM است.

    علاوه بر مبانی زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت، مباحث دیگری همچون آشنایی با الگوریتم‌ها، آشنایی با Flex جهت چیدمان صفحات، آشنایی با API و برنامه نویسی شی گرا نیز از دیگر پیش نیازهای ضروری و مهم یادگیری ری اکت هستند که هر برنامه نویس باید آشنایی کاملی با آنها داشته باشد.

    ویژگی های React

    جمع بندی

    ما در این مطلب موضوع ری اکت چیست و چه کاربری دارد را به طور کامل مورد بررسی قرار دادیم و شما را با مزایا و ویژگی های React نیز آشنا کردیم. همانطور که خواندید ری اکت یک فریم ورک و کتابخانه متن باز جاوا اسکریپت است که برای اولین بار در سال 2013 توسط جمعی از توسعه دهندگان فیسبوک ارائه شد. React برای طراحی سریع‌تر و آسان‌تر رابط کاربری، اپلیکیشن‌های موبایل و اجزای مختلف صفحات وب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

    منبع:

    www.simplilearn.com/tutorials/reactjs-tutorial/what-is-reactjs

    مقالات مرتبط
    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر

    آژانس برندسازی «بمان»

    "Baman" branding agency

    مأموریت ما در «بمان» طراحی و توسعه‌ی وبسایت اختصاصی و حرفه‌ای است. ما در طول ۱۷ سال فعالیت در حوزه برندسازی، افتخارِ طراحی 480 وبسایت تخصصی را برای کسب‌وکارهای مختلف داشته‌ایم. ما بر این باوریم که وبسایت صرفاً یک نرم‌افزار نیست، بلکه یک دفتر کار مجازی است که می‌باید هویت و احساس کسب‌وکار را به مخاطبان خود معرفی و منتقل کند.

    رزرو مشاوره