راه اندازی وب سایت در سال 2023 از هر زمان دیگری آسانتر شده است. ولی انتخاب بهترین سی ام اس (cms) هرگز به این اندازه چالش برانگیز نبوده است. یک سی ام اس به شما این امکان را میدهد که بدون درک هیچ کدی (حداقل برای اکثر آنها) به راحتی یک وب سایت فوقالعاده ایجاد کنید.
از طرف دیگر برای ایجاد وب سایت گزینههای زیادی برای انتخاب دارید و با بسیاری از آنها میتوانید تقریبا هر نوع سایتی که میخواهید را ایجاد کنید. با توجه به همهی این موارد یافتن بهترین سی ام اس (cms) مطابق با نیازهای شما، امر بسیار مهمی است.
به همین خاطر تصمیم گرفتهایم در این مقاله علاوه بر آشنایی اجمالی با مفهوم سی ام اس، بهترین سی ام اس (cms) سال را نیز به شما معرفی کنیم:
سی ام اس چیست؟
به طور کلی سیستم مدیریت محتوا (CMS) برنامهای است که این امکان را برای شما به وجود میآورد که به صورت بصری محتوای موجود در وب را منتشر و مدیریت کنید. به عنوان مثال، تصور کنید که یک ویرایشگر متنی مثل Notepad یا Word داشته باشید که باعث میشود بتوانید مقالات مورد نظرتان را مستقیماً در وب سایتتان منتشر کنید.
این مسئله پایه و اساسِ سی ام اس است. بدون شک، با پیشرفت سریع تکنولوژی، بهترین سی ام اس (cms) ها به شما کمک میکنند کارهای بیشتری انجام دهید. با استفاده از آنها میتوانید محتوایتان را فهرستبندی کنید و هر نوع تغییری که میخواهید در آن به وجود بیاورید. ضمن این که میتوانید از ویرایشگرهای بصری قالبها نیز استفاده کنید.
از طرف دیگر، انتخاب و استفاده از سی ام اس بدون داشتن دانش فنی امر دشواری است. با این حال، امروزه بهترین سی ام اس (cms) ها ابزارهای زیادی را در اختیار شما قرار میدهند تا به شما در طراحی و ایجاد وب سایتها کمک کنند.
این نوع از سی ام اسها راه حل خوبی برای ایجاد وب سایت و مدیریت محتوای آنها هستند. بسته به اینکه از چه سیستم مدیریت محتوایی استفاده میکنید، ممکن است به ابزارهای اضافی نیاز پیدا کنید که برای این منظور میتوانید از «افزونهها» استفاده کنید.
بهترین سی ام اس (cms) باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
1) داشبورد بصری
در هسته هر سی ام اسی داشبوردی برای مدیر سایت قرار دارد. هر سیستم مدیریت محتوایی باید بتواند نیازهای شما برای مدیریت تمام وظایف مربوط به تولید محتوا را رفع کند. این وظایف شامل برنامهریزی محتوا، ردیابی فعالیت کاربران، نصب ماژولها و پلاگینها و بررسی و تجزیه و تحلیل عملکرد وبسایت است.
2) ابزارهای قدرتمند برای ویرایش
شما به ویرایشگر محتوای قدرتمندی نیاز دارید تا مطمئن شوید که میتوانید انواع مختلف محتوا را به راحتی ایجاد و منتشر کنید؛ محتوای شما میتواند پستهای وبلاگ با طرحهای سفارشی باشد یا صفحات فرود.
در حالت ایده آل و با بهترین سی ام اس (cms) ها، شما میبتوانید تصاویر، فیلمها، دکمههای call to action و موارد دیگر را اضافه کنید و تنظیمات مورد نیاز خود را روی آنها اعمال کنید. همچنین باید بتوانید قبل از انتشار، پیش نمایش پست یا صفحه را مشاهده کنید.
3) کنترل محتواهایی که قرار است منتشر شود.
مهم نیست که شرکتتان کوچک است یا بزرگ، به احتمال زیاد بیش از یک نفر مسئولیت انتشار محتوای وبسایت شما را به عهده دارد. ممکن است در شرکتتان نویسندگان مسئول ایجاد پیش نویسها باشند و ویراستاران مسئول بررسی این پیش نویسها. در ادامه هم مدیران بخش مسئولیت انتشار آنها را به عهده داشته باشند.
به همین خاطر کنترل این محتواها بسیار مهم است. اختصاص نقشها و سطوح مختلف دسترسی در سی ام اس این امکان را برای شما به وجود میآورد که گردش کاری مورد نیاز برای ایجاد، تأیید و انتشار محتواها را ایجاد کنید.
4) ابزارهای داخلی سئو
CMS با استفاده از ابزارهای داخلی SEO به شما کمک میکند محتوای سایتتان را برای جستجو، بهینه کنید و در رتبه بندیهای گوگل وضعیتتان را بهبود ببخشید. ابتدا باید بررسی کنید که خود پلتفرم سئو فرندلی باشد. سپس ببینید نشانه گذاری HTML ،مجوزهای SEO و عناصر طراحی پاسخگوی نیازهای شما هستند یا نه. بعد از آن بررسی کنید که آیا سی ام اس شما ویژگیهای پیشرفته SEO را ارائه میدهد.
5) ادغام با رسانههای اجتماعی
یکی از کارهایی که برای افزایش ترافیک ارگانیک سایتتان میتوانید انجام دهید، استفاده از شبکههای اجتماعی است. برای استفاده از شبکههای اجتماعی CMS باید دارای قابلیت ادغام با آنها را داشته باشد. با توجه به افزایش کاربرد شبکههای اجتماعی، بهترین سی ام اس (cms) ها، سیستمهایی هستند که با استفاده از آنها میتوان پستهای سایت را در شبکههای اجتماعی منتشر کرد.
6) امنیت
به حداکثر رساندن امنیت سایت، فقط برای محافظت از اطلاعات شما نیست؛ بلکه برای محافظت از مشتریان و اعتبار برند شما است. هنگام ارزیابی سیستمهای مختلف مدیریت محتوا، در نظر بگیرید که این پلتفرم چه ویژگیهای داخلی در این زمینه دارد و برای رسیدن به استانداردهای امنیتی تیم شما کارایی لازم را دارد یا نه.
بهترین سی ام اس (cms) موجود در سال 2023
اختلاف زیادی در مورد انتخاب بهترین سی ام اس (cms) سال وجود دارد، خیلیها به علت اینکه وردپرس سهم زیادی از بازار را گرفته است، نام آن را در صدر لیست بهترین سی ام اس (cms) ها قرار میدهند. اما وردپرس ضعفهای بسیاری نیز دارد.
طبق نظر سنجیهای متعددی "دات نت نیوک"، یکی از بهترین سیستمهای مدیریت محتوایی است که برای رشد و توسعه سایتتان میتوانید از آن استفاده کنید. یادگیری و استفاده از DotNetNuke (DNN)بسیار ساده و آسان است. در این سیستم مدیریت محتوا، سریعا و به راحتی میتوانید مطالب مورد نظرتان را ویرایش کنید.
این سی ام اس به گونهای طراحی شده که برای انواع مشاغل سازگار باشد. فارغ از اینکه محصولاتتان را بصورت آنلاین میفروشید یا نه، DNN به شما کمک میکند محتواهای مختلفِ وب سایتتان را مدیریت کنید.
یکی دیگر از ویژگی های عالی و در عین حال سادهای که DNN ارائه میدهد، این است که وقتی در آن میخواهید محتوایتان را تغییر دهید، دائماً وارد صفحات جدید نمیشوید و پنجره ویرایشگر محتوا در مقابل صفحهای که ویرایش میکنید ظاهر میشود. این ویژگی به مدیران این امکان را به وجود میآورد که محتوای خود را در کنار پنجرهای که در آن محتوا را تغییر میدهند، مشاهده کنند.
با استفاده از این سیستم مدیریت محتوا میتوانید به کاربران مختلف دسترسیهای مختلفی بدهید. اگر وب سایتی دارید که تصمیم دارید اطلاعات خاصی را فقط در اختیار کاربرانی قرار دهید که ثبت نام کردهاند (اطلاعاتی مانند منابع، خبرنامه یا انجمن)، دات نت نیوک، بهترین سی ام اس است و میتوانید با استفاده از آن به هدف خود برسید.
DNN انتخاب خوبی برای وب سایتی است که در آن محتوا توسط بخش بازاریابی یا بخشهایی به جز بخش IT ایجاد میشود. این سیستم برای وب سایت شرکتهای بزرگ و یا برنامههای توسعه وب بسیار مناسب است. در ادامه ویژگیهای دیگر بهترین سی ام اس (cms) سال، دات نت نیوک را بررسی خواهیم کرد.
ویژگیها و امکانات منحصربفرد دات نت نیوک
1. بهبود محتوا
در سیستم مدیریت محتوای DNN مجموعهای از ابزارهایی مثل مزارع وب، ذخیره ساز ماژول و حافظهی پنهان صفحه وجود دارد. وب سایت ها سریعتر و با کارآیی بیشتری بارگیری می شوند و بدین ترتیب مشتریان از آنها بیشتر استقبال میکنند.
وقتی پای بهترین سی ام اس در میان است، همه چیز در تجربهی کاربری خلاصه میشود و DNN با مدیریت آسان پستهای وبلاگ، اینفوگرافیک، وبینار، فیلم و موارد دیگر، تجربههای کاربری به یاد ماندنیای ایجاد میکند.
2. صرفه جویی در وقت
در ظاهر ممکن است فکر کنید صرفه جویی در وقت مزیت اصلی بهترین سی ام اس (cms) نیست، اما DNN مجموعه کاملی است که برنامههای کم مصرف، الگوها، ابزارهای تجزیه و تحلیل صفحه و ابزارهای مورد نیاز برای ویرایش متن را ارائه میدهد.
بنابراین مدیران به راحتی میتوانند فعالیتهایشان را برنامه ریزی کنند، وارد بازارهای فروش جدید شوند و با ساعتهای کاری کمتر محتوای بهتری تولید کنند. این باعث صرفه جویی در وقت، پول و اعتبار میشود.
3. امنیت زیاد
مهمترین دلیل ما برای اینکه دات نت نیوک را بهترین سی ام اس سال معرفی کردیم، این بود که این سیستم یکی از امنترین سیستمهای موجود است. DNN برای سایتهای تجاری بزرگ و قدرتمند گزینهی بسیار مناسبی محسوب میشود، چرا که با استفاده از آن میتوان مجوزهای شخصی را به ذینفعان و تصمیم گیرندگان اعطا کرد (این فقط یک مثال ساده است و این سیستم مدیریت محتوا میتواند جزئیات بسیار دقیقتری را نیز ارائه دهد).
این مزیت فوق العاده برای شرکتهایی خوب است که برای سفارشات خرید، از روشهای پیچیدهای استفاده میکنند و نیاز به مجوزهای چند منظوره یا جزئی دارند.
4. درگاه انعطاف پذیر
از دیگر ویژگیهای دات نت نیوک، معماری فوق العاده قوی آن است که طراحی پورتالهای سفارشی را برای کارمندان، مشتریان و سهامداران آسان میکند. وقتی هر نویسنده، ویرایشگر، عکاس و فیلمبرداری بتواند از یک پورتال سفارشی برای ایجاد محتوا استفاده کند، مدیریت محتوا بسیار آسانتر میشود.
سرپرستان میتوانند بسیاری از سایتها و داراییها را از یک پلتفرم متمرکز اداره کنند. ضمن اینکه این نرم افزار از زبانهای مختلفی از جمله زبان فارسی نیز پشتیبانی میکند.
5. هزینههای کمتر
از دیگر مزایای استفاده از DNN میتوان به هزینههای کمتر آن اشاره کرد زیرا به راحتی میتوان محتوایی که CMS تولید میکند را در مکانهای مختلف منتشر کرد. از آن جایی که محتواها در خارج از رابط، برنامه ریزی میشوند و توسعه مییابند، بنابراین بدون هیچ ویرایشی میتوان از آنها در هر رابطی استفاده کرد.
این بدان معنیست که دات نت نیوک میتواند با همه محتواها به سادگی به عنوان داده رفتار کرد و در ادامه با کارایی بیشتری میتوان از طریق کانالهای بازاریابی آنها را مدیریت کرد. این امر هزینههای عملیاتی را کم میکند، استفاده مجدد از مطالب را آسان مینماید و این امکان را برای شرکتها به وجود میآورد که کارهای بیشتری را با هزینهی کمتری انجام دهند.
6. عملکرد و ثبات بالا
DNN با اجرای سریع و بارگذاری وب سایتها، تجربهی کاربری عالی را برای بازدید کنندگان سایت به وجود میآورد. قطعا یکی از دلایل انتخاب شدن دات نت نیوک به عنوان بهترین سی ام اس ، سرعت بالاتر آن نسبت به دیگر سی ام اسها و بهبود سئوی سایت است
7. فرصتهایی برای تغییر و سفارشی سازی
با این سیستم مدیریت محتوا، میتوانید وب سایتهای مورد نظرتان را با استفاده از جلدها و مدلهای پیش فرض ایجاد کنید. چارچوب خدمات این سی ام اس و طراحی بصری که در CSS وجود دارد، مبتنی بر API وب است.
این سیستم مدیریت محتوا افزونههای رایگان بسیار زیادی دارد که در مقایسه با بقیه سی ام اسها موارد زائد کمتری دارد. علاوهبر این، برنامههای پولی دیگری هم با قیمتهای مختلفی وجود دارد. اگرچه قیمت برخی از این برنامهها بسیار زیاد است، اما مطمئنا میتوانید با توجه به بودجهی خودتان چیزی پیدا کنید.
8. حمایتی که میتوانید روی آن حساب کنید.
بهترین سی ام اس (cms) موجود شما را هیچ وقت تنها نمیگذارد. DNN یک ماژول منبع باز است و توسعه دهندگان آن پشتیبانی فنی لازم را در سراسر جهان ارائه میدهند. بنابراین سرمایه گذاری در DotNetNuke بسیار مطمئن است.
چرا بهترین سی ام اس (cms) بازار دات نت نیوک است؟
1) استفاده از دات نت نیوک بسیار آسان است. اگر در جایی که شنیدید که استفاده از وردپرس آسانتر از استفاده از DNN است، مطمئن باشید صحت ندارد. از آن جا که پنل مدیریت دات نت نیوک در وب سایت تعبیه شده است، ویرایش یک صفحه کار بسیار آسانی خواهد بود. تمام کاری که باید انجام دهید کشیدن و رها کردن متن است که از وردپرس هم راحتتر است.
علاوهبر این، وردپرس هرگز به عنوان CMSیا سیستم مدیریت محتوا معرفی نشده است. وردپرس یک بستر وبلاگ نویسی است. بنابراین، بدیهی است که ویژگیهای DNN برای مدیریت محتوا بیشتر از وردپرس باشد.
2) علاوهبر این دات نت نیوک پشتیبانی بسیار خوبی دارد. برای مثال دروپال را در نظر بگیرید. از آنجا که هیچ نسخه تجاری از دروپال وجود ندارد، هیچ پشتیبانی مستقیمی هم از دروپال وجود ندارد. تمام پشتیبانیها از طرف شخص ثالث است که ممکن است قابل اعتماد نباشد. در طرف دیگر، DNN سیستم پشتیبانی قویای دارد. در نتیجه برای کاربردهای تجاری قابل اعتمادتر است.
3) با این سیستم مدیریت محتوا میتوانید سایتهای منحصر به فردی ایجاد کنید. برای مثال در جوملا، تعداد زیادی از قالبهای قابل تنظیم وجود دارد که از نظر طراحی وب سایت بسیار سودمند است. با وجود این قالبها بسیاری از سایتها شبیه به هم میشوند.
این مسئله در DNN به خاطر خصوصیت "پوست اندازی" آن، که محتوا را از طراحی جدا میکند، وجود ندارد. بنابراین، DNN در ایجاد وب سایتهای منحصر به فرد، به خوبی عمل میکند. برخلاف سیستم مدیریت جوملا که کاربر پسند نیست، ویرایش صفحات در DNN راحتتر است، بنابراین تغییرات محتوا را آسانتر و سریعتر از همیشه میکند.
نامزدهای شکست خوردهی بهترین سی ام اس سال کدام CMS ها بودند؟
1) وردپرس
به احتمال خیلی زیاد در مورد وردپرس قبلا چیزی شنیدهاید. وردپرس در میان رقبای خود بیشترین سهم از بازار را دارد. وردپرس به عنوان یک پلت فرم وبلاگ نویسی ایجاد شد، اما در حال حاضر کاربردهای بسیار بیشتری دارد.
با استفاده از آن میتوانید به راحتی پستها و صفحات جدیدی ایجاد کنید، با استفاده از ویرایشگر قدرتمند آن میتوانید محتوای خود را هم قالب بندی نمایید. اما آیا اینها برای بهترین سی ام اس (cms) شدن کافی است؟
2) جوملا
جوملا یکی دیگر از سیستمهای مدیریت محتوایی است که بیشتر اوقات اسم آن شنیده میشود. اگر فرد مجبور است تعداد زیادی از "پستهای سفارشی" را مدیریت کند، جوملا گزینهی خوبی است.
اگر بخواهید وب سایتی ایجاد کنید که اساس و پایه آن محتوای متنی نباشد، باز هم جوملا گزینهی بسیار خوبی محسوب میشود. این سی ام اس از چند زبان هم پشتیبانی میکند و با استفاده از آن برای هر نوع صفحهای میتوانید الگوی منحصر به فردی ایجاد کنید.
3) دروپال
در عمل، Drupal در بسیاری از موارد شبیه جوملا است. به عنوان مثال، سیستم بسیار انعطاف پذیر برای انواع پستهای سفارشی ارائه میدهد. همچنین این امکان را برای شما به وجود میآورد که به خوبی کاربران و مجوزهای آنها را کنترل کنید.
با این حال، موارد دیگری وجود دارد که دروپال را خاص میکند. به عنوان مثال سیستم طبقه بندی آن بسیار قدرتمندتر از بقیه سی ام اسها است. علاوه بر این، دروپال امنتر از وردپرس و جوملا میباشد.
4) Typo3
این سیستم مدیریت محتوا برای وب سایتهای سطح سازمانی بسیار مناسب است. به عنوان مثال، اگر میخواهید از سی ام اس برای ساخت اینترانت استفاده کنید، Typo3 انتخاب بسیار خوبی است.
این سیستم مدیریت محتوا به خصوص برای کاربرانی مناسب است که در زمینهی توسعهی وب تجربههای خوبی دارند و برای وب سایتهای ساده و کوچکتر مناسب نیست. با استفاده از آن میتوانید الگوها، برنامههای افزودنی را در میان سایتهای خود به اشتراک بگذارید، چیزی که اکثر سیستم عاملهای دیگر از آن پشتیبانی نمیکنند.
5) Serendipity
Serendipity بسیار کاربر پسند است و برای وبلاگهای کوچک مناسب میباشد. طبق تجربه ما، این سیستم مدیریت محتوا یکی از آسانترین سیستمهایی است که میتوانید از آن استفاده کنید.
اما این بدان معنا نیست که ابزارهای خاصی ندارد. برعکس، به خاطر داشتن تنظیمات ذخیرهی پویا، برای اکثر وب سایتها مناسب است و نیز زمینهها و پلاگینهای زیادی را در اختیارتان قرار میدهد تا وب سایت خود را سفارشی سازی کنید.
6) Dotclear
اگر تصمیم دارید یک وبلاگ ساده ایجاد کنید، Dotclear نیز انتخاب بسیار خوبی است. بین تمام CMSهایی که ما آزمایش کردهایم، تعداد کمی از آنها راحتی Dotclear را داشتند. می شوند. با این وجود، بخش ویرایش این پلتفرم بسیار شبیه وردپرس است.
با استفاده از Dotclear به مجموعه قدرتمندی از ابزارهای انتشار، مدیریت و طبقه بندی پستها دسترسی پیدا میکنید. این پلتفرم این امکان را برای شما به وجود میآورد که پستهایتان را به شکل ساده، HTML و حتی به شکل Wiki بنویسید.
7) ImpressPages
این سی ام اس یک رابط کاربری ساده و مدرن دارد که به راحتی میتوان از آن استفاده کرد. علاوهبر این شامل یک ویرایشگر قدرتمند با قابلیتهای پیشرفته است و با استفاده از آن به راحتی میتوانید محتوای مورد نظرتان را ایجاد کنید. با وجود مزایای فراوان ، ImpressPages برنامههای افزودنی زیادی ندارد و در نتیجه ایجاد وب سایتهایی با قابلیتهای سفارش سازی شده با آن دشوار میشود.
8) Chamilo
چامیلو همان چیزی است که سیستم مدیریت یادگیری (LMS) نامیده میشود و نوع خاصی از CMS میباشد. با Chamilo میتوانید دورههای آنلاین ایجاد کنید و این دورهها میتوانند ساده یا بسیار پیچیده باشند. در کلاسهای خود میتوانید متن، عناصر چندرسانهای و سوالات چند گزینهای را به اشتراک بگذارید و حتی میتوانید تکالیف دانش آموزان را هم تنظیم کنید.
9)Ghost
این سیستم مدیریت محتوا به طور خاص برای وبلاگ نویسان طراحی شده است. علاوهبر این که داده یا محتوایتان را میتوایند در یک وب سایت نشان دهید، میتوانید آن را به یک برنامهی تلفن همراه یا چیز دیگری نیز ارسال کنید. این سیستم به خصوص برای سایتهایی که مجلهها را به صورت آنلاین میفروشند و در اختیار افراد قرار میدهند بسیار مناسب است اما قدرت و انعطاف پذیری چندانی ندارند.
10) Textpattern
پلت فرم ساده و منبع باز از ویژگیهای این سی ام اس است و برای شروع کار به خوبی راهنماییتان خواهد بکرد. افزونهها و الگوهای آن هم رایگان است ولی از آن جا که شهرت کمتری دارد، ممکن است استخدام توسعه دهنگان وبی که با آن آشنا باشند، دشوار باشد.
با تمام این گفتهها، به راحتی میتوان فهمید که سیستم مدیریت محتوای دات نت نیوک بهترین سی ام اس در بازار موجود است. اگر هنوز هم به این مسئله شک دارید شاید بد نباشد که بدانید هزاران سازمان معتبر، مانند ناسا، لاکهید مارتین(سازمان هوافضا، تجهیزات نظامی و امنیت اطلاعات آمریکا)، وریزون (شرکت مخابراتی آمریکا، مالک یاهو و AOL) و چندین سازمان دولتی دیگر آمریکا، سالها است که از سیستم امن DNN استفاده میکنند. پس چرا برای ساختن وبسایتان با بهترین سی ام اس سال یعنی دات نت نیوک دست به کار نمیشوید؟
برای دیدن نمونه کار های طراحی شده با dnn به لینک زیر مراجعه کنید:
نمونه کار های طراحی سایت وبکده