مدیر وب سایت کیست؟
اگرچه ابزارهای دیجیتالی و کامپیوتری موجب تسریع امور روزانه میشود اما این امر بدون در نظر گرفتن عوامل انسانی غیرممکن است و در واقع بدون عامل انسانی و صرفاً با تکیه بر مطالب خوب و نرمافزار خوب نمیتوان یک سایت خوب راهاندازی کرد. به عبارت دیگر، مهم ترین عامل موفقیت یک وب سایت، مدیر آن میباشد.
مدیر یا ادمین سایت شخصی است که نقش اصلی را برای اداره سایت بر عهده دارد و مسئول توسعه،بازاریابی و نگهداری و طراحی سایت است که بر تمام فنون و اصول طراحی گرافیک، کد نویسی، برنامه نویسی و همچنین اصول مدیریتی تسلط کامل دارد. او باید بتواند در غیاب دیگر اعضاء به صورت موقت وظیفه آنان را بر عهده بگیرد.
وظایف مدیر سایت
- بهبود ناوبري یا navigation سايت
-افزایش سرعت بارگزاری صفحات
-بررسی دقیق لينکهاي موجود در سايت
- افزایش رتبه سایت در موتورهاي جستجو
-بررسی و افزایش کلمات کليدي به طور منطقی
-ایجاد هماهنگي بين نام سايت و کيفيت مطالب
- بررسي تگها و عناوین صفحات مختلف وب سایت
-ارائه گزارش ساليانه عملکرد سایت به بازدیدکنندگان
-گسترس بازديد کنندگان سايت بدون محدودیت جغرافیایی
-بررسي صفحاتي به روز نشده به منظور آپدیت نمودن آنها
- ارسال به موقع اطلاعات جديد سايت در ساعات خاصي درشبانه روز
- دو يا چند زبانه کردن سايت به منظور درک نیاز مخاطبان خارجی
- ایجاد بانک اطلاعاتي از کاربران سايت به منظور ارسال اخبار
-(referral link) یا بررسي منابع ورود کاربران به سايت
-رفع اشکالات سایت که از سوی بازدیدکنندگان عنوان میشود
- ثبت وقايع و تهیه گزارشهاي روزانه يا هفتگي از طريق وبلاگ
-بررسي صفحات کم بازدیدی که کاربران با ديدن آنهااز سايت خارج ميشوند
-بررسي سايتهاي با بازدیدکننده بالا به منظور درخواست لينک و يا تبليغات در آنها
-بررسي و مقایسه میان صفحات پر بازديد و کم بازديد سايت به منظور بهبود آنها
-بررسي وضعيت از لحاظ صحت کارکرد، سرعت و يا ترافيک سایت (سرورهاستينگ)
-خواندن پیشنهادات و بازخوردهاي کاربران به صورت پاسخ به سوالات آنان و تهيه آرشيو از کامنتها
ویژگیهای ادمین سایت موفق
1- برقراری ارتباط با کاربران و پشتیبانی از آنها
داشتن گوش شنوا برای شنیدن سوالات و ابهامات کاربران، به معنای پشتیبانی از آنها میباشد. یک مدیر سایت موفق و لایق باید روزانه به کامنتهایی که از سوی کاربران درج میشود پاسخ دهد و سایت را از پیشنهادات آنها محروم نکند.
2- تمایزاز پلت فرم
یک مدیر سایت موفق باید بتواند خود را از فناوریها و تمایلات جانبدارانه جدا سازد. اجرای ایدهها و رویاها نباید به تغییرات فنی موکول شود. او تنها به علائق و سلیقه خود توجه نمیکند، بلکه نیازهای کاربران را در نظر میگیرد. در واقع شخصی دوراندیش است و با برنامه حرکت میکند.
3- انگیزه
شاید بتوان گفت در کنار استعداد، انگیزه یکی از مهمترین عوامل برای موفقیت مدیر سایت به شمار میرود. یک مدیر موفق ابتدا باید هدف خود را از مدیریت سایت مشخص نماید و سپس بر اساس هدفهای مشخص شده حرکت نماید.
4- تولید محتوا بکر و جدید
محتوا یکی از مهمترین عواملی است که موجب ارتقا سایت میگردد. برخی از مدیران سایت ها نوشتن مقالات و محتوای سایت را به سایرین محول میکنند، با این وجود نباید مهارت نوشتن و فن نویسندگی شخص مدیر را از نظر دور داشت. در هنگام نوشتن مطالب باید کاربران را انسانهایی باهوش تصور کرد، این امر وبمستران را برای تهیه محتوایی باکیفیت یاری میدهد.
5- تبلیغات و بازاریابی اینترنتی
یکی از مهمترین هدفهای هر وب سایتی، تبلیغات و بازاریابی برای محصولات و خدمات میباشد، لذا یکی از مهمترین دغدغههای admin سایت باید معرفی کالاها و خدمات به نحو احسن باشد. وبمستر موفق باید با آگاهی کامل و با چشمانی باز به بازاریابی بپردازد.
6- اختصاص زمان
مدیر سایت موفق باید مدت زمان مشخصی را در طی روز برای بررسی عملکرد سایت اختصاص دهد. مدیریت سایت تنها به بارگذاری مطالب محدود نمی شود، بلکه شخص باید دائماً مطالب بارگذاری شده، رضایت کاربران، سرعت سایت و ... را مورد بررسی قرار دهد.
7- بررسی رتبه سایت
مدیر یک وب سایت به طور روزانه رتبه سایت را در موتورهای جستجو بررسی میکند. این کار به وی کمک میکند تا بتوانند نقاط ضعف سایت را یافته و در جهت ارتقا رتبه سایت تلاش نماید.
8- بررسی سایتهای رقیب
خوشبختانه یکی از قابلیتهای وب سایتها، امکان بررسی عملکرد سایتهای مشابه و رقیب است. مدیر سایت باید بطور مداوم به سایتهای رقبا سر بزند و ازدستاوردها و تجربیات آنها استفاده نماید.
9- تلاش برای توسعه سایت
مدیران سایت بصورت مستمر برای توسعه سایت طرح و برنامه دارند و برای این کار تلاش می کنند. به روز بودن و مطابق تحولات روز پیش رفتن یکی از خصلتهای مدیران موفق است.
10- بارگذاری مطالب علمی
یک ادمین سایت موفق همواره در فکر افزایش سطح علمی بازدیدکنندگان میباشد و بارگذاری مطالب علمی را سرلوحه عملکرد خود قرار میدهد. بنابراین ابتدا باید برای افزایش سطح علمی خود تلاش نمایند.