آنچه در این مقاله میخوانید

    برای راه اندازی سایت چکار کنیم؟

    برای راه اندازی سایت چکار کنیم؟

    تصور کنید به‌تازگی کسب و کارجدیدی برای خود راه انداخته‌اید و قصد دارید کالایی بسیار منحصر به فرد را به فروش برسانید. کالای شما بسیار ارزنده اما ناشناخته است و مخاطبین و اطرافیان شما از ترس مواجهه با پیچیدگی حتی از درب مغازه‌ی شما داخل نمی‌شوند تا درمورد محصول جدید و جالب‌تان سوال کنند. 

    خیلی ناامید کننده است که با هزاران آرزو تمام سرمایه‌ی خود را در کاری بگذارید که حتی یک مشتری هم ندارد! قطعا هیچ‌کس از چنین وضعیتی استقبال نمی‌کند. خوشبختانه افراد زیادی در دنیا زندگی می‌کنند که به کالاهای منحصر به فرد علاقه‌مندند و شما می‌توانید با یک ترفند ساده محصول خود را به سمع و نظر این مخاطبین ویژه برسانید. می پرسید چطور؟ با راه اندازی سایت! کافی است مقاله‌ی امروز ما را دنبال کنید تا دیگر نگران فروش نرفتن محصولات خاص خود نباشید.

    برای راه اندازی یک سایت حرفه ای بر اساس کسب و کار خود می توانید از مشاوران وبکده کمک بگیرید:

    طراحی سایت با وبکده 

    سایت برای چه کسانی مناسب است؟

    اگر شما هم صاحب یک کسب وکار کوچک باشید، شاید با شنیدن نام وب سایت به این فکر بیافتید که با وجود شبکه‌های اجتماعی پرکاربرد و پرطرفداری همچون اینستاگرام، دیگر چه کسی به راه اندازی سایت نیاز دارد؟ خب باید بگوییم که تمامی افراد و کسب وکارهایی که می خواهند تصویری حرفه‌ای از خود ارائه بدهند و در زمینه‌ی کاریشان تبدیل به یک مهره‌ی قدرتمند و سنگین شوند به یک وب‌سایت کاری نیاز دارند. 

    راه اندازی سایت

    درواقع مهم نیست که در چه حوزه‌ای مشغول به فعالیت هستید و چه تخصصی دارید و وسعت کسب و کارتان چقدر است، وب‌سایت‌ها به شما کمک می‌کنند تا فرصت‌های بیشتر و جدیدتری را به دست بیاورید و در چشم مخاطبین خود تبدیل به برندی حرفه‌ای و مترقی شوید. 

    از سوی دیگر راه اندازی سایت کاری می‌تواند چشم‌انداز جدیدی برای برند شما به وجود بیاورد و در عرض چند دقیقه مشتریان‌تان را افزایش دهد. پس می‌بینید که تمامی کسب‌وکارهایی که رویای تصاحب بازار و تبدیل شدن به برندی شناخته شده و موفق را در سر دارند به ساخت یک وب‌سایت کاری حرفه‌ای نیاز دارند. 

    خوشبختانه در عصر حاضر و فراگیر شدن اینترنت، مشاغل بیشتری به شبکه‌ی جهانی وارد شده‌اند که هر یک می‌توانند به نحوی از مزایای راه اندازی وب‌سایت بهره‌مند شوند. برخی از این مشاغل عبارتنداز:

    - تمامی کسب‌وکارهای اینترنتی؛

    - مشاغل آموزشی؛

    - آژانس‌های مسافرتی؛

    - هتل‌ها و اقامتگاه‌‌های گردشگری؛

    - مشاغل مرتبط با سلامت؛

    - صنایع غذایی؛

    - کسب‌وکارهای مرتبط با ساخت و ساز.

    چرا باید سایت داشته باشیم؟

    همانطور که در بخش قبل به آن اشاره کردیم، راه اندازی سایت می‌تواند کسب‌وکار شما را دگرگون کند و فرصت‌های بسیار زیادی را برایتان به ارمغان بیاورد. اما این تغییرات مثبت و خوش اقبالی‌هایی که به واسطه‌‌ی راه اندازی سایت کاری ‌به شما روی می‌آورند، همگی مدیون اهدافی هستند که طراحی سایت دنبال می‌کند.

    اهدافی که اگر با استراتژی‌های بازاریابی و توانایی‌های شما هم‌سو باشند، می‌توانند بیشترین تاثیر را در موفقیت کسب‌وکارتان داشته باشند:

    - افزایش فروش: یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین اهداف راه اندازی سایت، افزایش فروش است. معمولا موفق‌ترین سایت‌‌های تجارت الکترونیک به نحوی طراحی می‌شوند که در بهینه‌ترین حالت ممکن برای موتورهای جست‌وجو باشند و به این ترتیب ترافیک ارگانیک بیشتری را به سوی کسب‌وکارتان هدایت کنند. ترافیک بالاتر، فروش بیشتر!

    - اعتباردهی به کسب‌وکار: راه اندازی یک وب‌سایت حرفه‌ای و به روز شده که به‌طور مداوم جدیدترین اطلاعات کسب‌وکارتان را در اختیار مخاطبین قرار می‌دهد، یکی از روش‌های جلب اعتماد مخاطبین و ترغیب آن‌ها به استفاده از خدمات شماست. هنگامی که شما اطلاعات محصولات یا خدمات خود را درون سایت قرار می‌دهید، در عین پیدا کردن مخاطبین بیشتر در این پلتفرم جدید، ماهیت حقیقی و قابل اطمینان خود را به تصویر می‌کشید.

    - بهبود تعامل با مشتریان بالقوه و بالفعل: وب‌سایت‌‌ها به شما اجازه می‌دهند به روش‌های گوناگونی به منبع گسترده‌ای از اطلاعات تماس کاربران دست پیدا کنید و با استفاده از راهکارهای ارتباطی متنوعی همچون ایمیل یا پیامک‌های گروهی که این پلتفرم در اختیارتان قرار می‌دهد با آن‌ها تعامل سازنده‌تری داشته باشید. به همین روش می‌توانید مشتریان بالقوه را تبدیل به مشتریان دائمی کنید و در عین حال به مشتریان قدیمی و همیشگیتانصفر تا صد راه اندازی سایت دلایل بیشتری برای سر زدن به خود بدهید.

    مزایای راه اندازی سایت

    خب با همه‌ی این تعاریف، پر واضح است که بدون آشنایی درست با مزایای راه اندازی سایت نمی‌توانید به‌سادگی برای طراحی و ساخت یک سایت کاری یا حتی شخصی، تصمیم‌گیری کنید. به همین خاطر ما فهرستی از مهم‌ترین مزایای راه اندازی سایت تهیه کرده‌ایم تا با نگاهی به آن‌ها بتوانید درمورد سایت خود تصمیم بگیرید:

    برای راه اندازی سایت چکار کنیم

    - شما را به منبعی خوب برای انتقال اطلاعات تبدیل می‌کند: راه اندازی سایت فرصتی بسیار عالی برای کمک به مخاطبین و افزایش اعتبار است. در هر صنعتی که مشغول به کار هستید، می‌توانید با اضافه کردن وبلاگی تخصصی به سایت خود اطلاعات حرفه‌ای خود را در قالب مقاله به مخاطبین عرضه کنید و در طول این مقالات به سوالات متداول درمورد مشکلی خاص توضیح دهید. هرچه مطالب شما مشکل افراد بیشتری را برطرف کند، احتمال بازگشت آن‌ها به سوی برندتان افزایش خواهد یافت.

    - شما را صاحب نام می‌کند: هنگامی که دامنه‌ی مخصوص به خود را خریداری می‌کنید و نام شرکت یا کسب‌وکار خود را روی آن قرار می‌دهید، شما تنها یک سایت راه‌اندازی نکرده‌اید، بلکه نام تجاری خود را با همین ترفند ساده برای همیشه به نام خود زده‌اید و با وجود افراد سودجو نام برندتان را حفظ کرده‌اید.

    - رتبه‌ی سئو را افزایش می‌دهد: هنگامی که موضوع مورد نظرتان را درون موتورهای جستوجویی همچون گوگل، یاهو، بینگ و ... جست‌‌وجو می‌کنید، این موتورها با توجه به تاکتیک‌ها و قواعدی خاص، وب‌سایت‌های مرتبط با درخواست شما را نمایش می‌دهند. راه اندازی سایت به شما اجازه مي‌دهد تا در این پلتفرم منحصربه‌فرد به ایجاد تغییر و بهینه‌سازی سایتان در موتورهای جست‌وجو بپردازید و به این ترتیب در فهرست اولین نتایج قرار بگیرید.

    - مشتری‌زایی می‌کند: قطعا داشتن یک پلتفرم تخصصی و کامل که به‌راحتی در صدر فهرست جست‌وجوهای گوگل قرار می‌گیرد، مشتریان بالقوه‌ی بسیاری را در کنار مخاطبین لحظه‌ای به سمت شما سوق می‌دهد.

    - نمایشگاهی ۲۴ ساعته برای محصولات شماست: راه اندازی سایت به شما اجازه می‌دهد محصولات و خدمات خود را به‌ صورت ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته برای عموم به نمایش بگذارید. مخاطبین بسیاری با بررسی دقیق و از سر حوصله‌ی کالاهای درون سایت، دست به خرید می‌زنند و عده‌ی زیادی از آن‌ها تنها به همین دلیل خرید از طریق سایت را به سایر روش‌ها ترجیح می‌دهند. آیا با انواع سایت‌ها آشنایی دارید؟

    البته باید این موضوع را در نظر داشته باشید که سایت‌ها دارای انواع بسیار متنوعی هستند و فقط سایت‌های کسب‌وکار در دسترس عموم نیستند. شما می‌توانید سایت خود را برای مقاصد گوناگونی مورد استفاده قرار دهید و بسته به ماهیت سایت انتخابی خود از مزایای گسترده‌تری بهره‌مند شوید. در ادامه چند مورد از انواع سایت‌ها را با هم بررسی خواهیم کرد:

    - وب‌سایت‌های علمی-آموزشی: راه اندازی سایت علمی-آموزشی با هدف انتقال اطلاعات جدید و آگاه‌سازی مخاطب صورت می‌گیرد. اغلب سایت‌‌های علمی-آموزشی حاوی اطلاعاتی هستند که می‌توانند پاسخگوی سوالات مخاطبان باشند و نحوه‌ی انجام کارهای گوناگون را به آن‌ها آموزش دهند.

    - وب‌سایت‌های سرگرمی: این سایت‌ها که با هدف سرگرم کردن فعالیت می‌کنند، حاوی اطلاعات سرگرم‌کننده‌ای از قبیل اخبار سلبریتی‌ها، حرف و حدیث‌ها، دانستنی‌های جالب و بازی هستند. به‌روز رسانی ممتد و ناوبری آسان از ویژگی‌های بارز سایت‌های سرگرمی هستند.

    - فروشگاه‌های اینترنتی: فروشگاه‌های اینترنتی یا سایت‌های تجارت الکترونیک، یکی از پیچیده‌ترین انواع سایت‌ها هستند که با هدف افزایش فروش راه اندازی می‌شوند. این سایت‌ها با دقت هرچه تمام‌تر طراحی می‌شوند و اغلب سئوی بسیار قدرتمندی دارند.

    - وب‌سایت‌های خدماتی: هدف از راه اندازی سایت خدماتی، آگاه‌سازی مشتریان و معرفی محصولات و خدمات شرکت به آن‌هاست. در واقع سایت‌های شرکتی یا خدماتی به‌گونه‌ای طراحی و برنامه‌ریزی می‌شوند که بتوانند کسب‌وکاری خاص را در نظر مخاطب تبدیل به شرکتی قابل ‌اطمینان و مفید کنند و به این ترتیب مخاطبین را به استفاده از خدمات موردنظر تشویق نمایند.

    - وب‌سایت‌ شبکه‌ها‌ی اجتماعی: این سایت‌ها با هدف ساده‌سازی تعاملات اجتماعی و خانوادگی تولید شده‌اند. اغلب این سایت‌ها سرگرم کننده و جذاب هستند و امکانات گسترده‌ای را برای برقراری ارتباط ساده‌تر با دوستان و آشنایان عرضه می‌کنند.

    انواع روش‌های راه اندازی سایت

    شاید حالا که با انواع سایت‌ها و اهداف و مزایای راه اندازی سایت آشنا شدید، با خود بگویید قطعا ساخت هر نوع وب‌سایتی هزینه‌بر و پر دردسر است. اما خبر خوب این است که وب‌سایت‌ها می‌توانند به روش‌های متنوعی راه اندازی شوند و شما می‌توانید با هر بودجه یا سلیقه و حوصله‌ای صاحب یک وب‌سایت کارآمد شوید:

    - استفاده از وب‌سایت سازهای رایگان: اگر نمی‌خواهید برای ساخت وب‌سایت هزینه‌ی چندانی کنید و فقط قصد دارید پلتفرمی برای نمایش کسب و کارتان در اختیار داشته باشید می‌توانید از خدمات وب‌سایت ساز‌های رایگان یا ارزان استفاده کنید. البته باید به خاطر داشته باشید که هیچ ارزانی بی‌دلیل نیست! از همین رو وب‌سایت‌هایی که با این روش ساخته می‌شوند کیفیت را فدای قیمت می‌کنند و محدودیت‌های بسیار زیادی برای صاحب خود ایجاد می‌کنند.

    مراحل راه اندازی سایت

    - استفاده از وب‌سایت‌های آماده: یکی از هزینه‌برترین و وقت‌گیرترین بخش‌‌های راه اندازی وب سایت، بخش طراحی آن است. به همین خاطر وب‌سایت‌هایی با قالب آماده به وجود آمده‌اند که شما می‌توانید با خرید آن‌ها به شکل چشمگیری در وقت و هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنید و به این روش صاحب وب‌سایتی کارآمد شوید. تنها مشکل این روش کدهای به کار رفته در این قالب‌ها هستند که می‌توانند شما را دچار محدودیت کنند و تغییر آن‌ها به کمک یک برنامه‌نویس نیازمند است.

    - استفاده از ووردپرس: ووردپرس یکی از محبوب‌ترین افزونه‌های ساخت وب‌سایت در دنیای امروز است. تقریبا ۹۰٪ از وب‌سایت‌هایی که این روزها می‌بینیم از ووردپرس به عنوان سیستم مدیریت محتوای خود استفاده می‌کنند و توانسته‌اند تا حد زیادی موفق باشند. با کمک کوچکی از جانب یک توسعه دهنده‌ی وب، وودپرس می‌تواند یکی از بهترین انتخاب‌ها برای ساخت وب سایت باشد.

    - استفاده از کمک طراح وب‌سایت حرفه‌ای: بهترین و آخرین روش برای ساخت وب سایتی قدرتمند و کارآمد، استفاده از کمک یک طراح وب‌سایت حرفه‌ای است. طراح صفر تا صد وب‌سایت شما را به‌طور اختصاصی طراحی خواهد کرد و دست شما را در کنترل و مدیریت آن باز خواهد گذاشت. کافی است یک شرکت طراحی مناسب پیدا کنید و با صرف هزینه صاحب وب‌سایتی حرفه‌ای و بی‌نقص شوید.

    چه نرم‌افزارها و زبآن‌های برنامه نویسی برای طراحی سایت استفاده می شوند؟

    توسعه‌دهندگان سایت‌ها برای طراحی و ساخت یک وب‌سایت حرفه‌ای، گزینه‌های بسیار متنوعی در دست دارند. آن‌ها می‌توانند از بین نرم‌افزارها و زبان‌های برنامه‌نویسی گوناگون مناسب‌ترین ابزار را برای ساخت سایت شما انتخاب کنند. نرم‌افزارهایی همچون Dreamweaver، Google Web Designer، Rapidweaver، KompoZer و Front page برخی از برترین نرم‌افزارهای طراحی سایت هستند که توسعه‌دهندگان از آن‌ها برای طراحی استفاده می‌کنند. اما نرم‌افزارها تنها بخش این فرآیند تولیدی نیستند و زبان‌هایی از قبیل HTML، CSS، JAVA، JAVASCRIPT، PYTHON، NET و SQL نیز برای تولید وب‌سایت مورد استفاده قرار می‌گیرند.

    مواد اولیه برای راه اندازی سایت؟

    خب، اکنون به‌خوبی می‌دانید که داشتن یک وب‌سایت تنها به اراده و برنامه‌ریزی صحیح نیاز دارد و می‌توان از راه‌های گوناگونی صاحب یک وب‌سایت شد. بعد از انتخاب نحوه‌ی ساخت وب‌سایت نوبت به آشنایی با مراحل راه اندازی ‌سایت و مواد اولیه‌ی این کار می‌رسد. لازم نیست تعجب کنید! سایت‌ها هم مثل هر محصول دیگری به مواد اولیه نیاز دارند. بنابراین شما برای آغاز مراحل راه اندازی سایت به مواد زیر احتیاج دارید:

    - دامنه: دامنه مهم‌ترین مرحله از مراحل راه اندازی سایت است، چرا که شما به بستری مناسب برای خلق سایت‌تان نیاز دارید و دامنه‌ها این بستر را در اختیارتان قرار می‌دهند.

    - آدرس ایمیل دامنه: از خوبی‌های داشتن یک دامنه، ساختن ایمیل دامنه است که شکل رسمی‌تر و حرفه‌ای‌تری به وب‌سایت‌تان می‌دهد.

    - پلتفرم یا نرم‌افزار ساخت وب‌سایت: قطعا بدون کمک مواد اولیه، هیچ غذای خوشمزه‌ای طبخ نمی‌شود! وب‌سایت‌ها همینطور هستند. پس اگر می‌خواهید سایتی زیبا و قدرتمند داشته باشید باید پلتفرم و نرم‌افزار مناسب خود را برای طراحی سایت انتخاب کنید.

    برای راه اندازی سایت چکار کنیم

    - قالب وب‌سایت: قطعا هیچکس دوست ندارد کار خود را روی صفحه‌ای سفید آغاز کند که راه به جایی ندارد و هیچ دکمه و فلشی برای رفتن به صفحات و بخش‌های مختلف سایت در اختیارتان نمی‌گذارد. به همین خاطر برای حفظ زیبایی و سادگی هم که شده باید از یک قالب استفاده کنید.

    - المان‌های بصری: المان‌های بصری همچون تصاویر و لوگوها، یکی از ابزارهای برقراری ارتباط با مخاطبین سایت هستند. بنابراین وجود آن‌ها در مراحل راه اندازی سایت ضروری است.

    - هاست وب‌سایت: انتخاب یک هاست برای انتشار وب‌سایت در فضای اینترنت لازم است. در واقع بدون هاست، وب‌سایت شما صفحه‌ای بی‌مخاطب خواهد ماند.

    - اکانت Google Analytics: ساخت یک اکانت Google Analytics به شما کمک خواهد کرد آمار دقیق‌تری از نحوه‌ی عملکرد سایت خود به دست بیاورید و با تکیه بر این آمار آن را بهبود دهید.

    صفر تا صد راه اندازی سایت

    پس اگر صفر تا صد راه اندازی سایت را مرور کنید، خواهید دید که:

    - انتخاب دامنه: برای داشتن یک وب سایت کاری یا شخصی ابتدا باید دامنه‌ی مورد نظر خود راانتخاب نمایید و با اضافه کردن نام انتخابی خود به این دامنه یک آدرس اینترنتی دریافت نمایید. به خاطر داشته باشید که در صورت راه اندازی یک وب‌سایت کاری یا شرکتی باید نام شرکت خود را به عنوان نام دامنه انتخاب کنید.

    - ثبت دامنه و انتخاب هاست: در مرحله‌ی بعد از صفر تا صد راه اندازی سایت، نوبت به ثبت دامنه و انتخاب هاست می‌رسد. با انتخاب سرویس هاست تمامی داده‌های سایت شماروی سرور هاست موردنظر ذخیره ‌می‌شود و می‌توانید محتوای آن را برای عموم منتشر کنید.

    - انتخاب و نصب پلتفرم ساخت وب‌سایت: به محض ورود به سرور شما باید پلتفرم انتخابی خود را برای ساخت سایت نصب نمایید تا کنترل آن برایتان ساده‌تر شود. برای مثال ووردپرس به ‌عنوان محبوب‌ترین پلتفرم مدیریت محتوا می‌تواند انتخاب مناسبی باشد.

    - تنظیم ساختار و طراحی صفحه: پس از نصب پلتفرم و به دست آوردن ویژگی‌های متعدد کنترل صفحه، شما می‌توانید ساختار سایت‌تان را تغییر دهید و به آن قالب اضافه کنید. در این بخش شما می‌توانید با دانلود و نصب تم موردنظر رنگ و فرم سایت را عوض کنید و لوگوها و المان‌های بصری موردنظرتان را با چینش دلخواه به صفحه اضافه نمایید.

    برای راه اندازی سایت چکار کنیم

    - افزودن محتوا: پس از تنظیم ظاهر سایت و اضافه کردن گجت‌ها و امکانات متعدد به آن، باید برای سایت خود محتوا تولید کنید. محتوا در بخش‌های متنوعی از قبیل صفحه‌ی اصلی، درباره‌ی ما، تماس با ما، وبلاگ، صفحه‌ی خدمات و صفحه‌ی محصولات استفاده می‌شود و کلید اصلی دیده شدن سایت شما توسط موتورهای جست‌وجو است.

    - اضافه کردن درگاه بانکی: اگر قرار است صاحب یک سایت فروشگاهی باشید، باید فکر تراکنش‌های مالی را نیز بکنید و برای دریافت یک درگاه بانکی مجازی و قرار دادن آن درون سایت اقدام کنید.

    راه اندازی سایت فرآیندی به‌ظاهر پردردسر اما دوست‌داشتنی و جالب است که می‌تواند مزایای بسیاری زیادی را برایتان به همراه داشته باشد. اگر قصد دارید کسب‌وکار خود را در فضای دیگری به غیر از دنیای حقیقی گسترش دهید و با این روش برای خود اعتبار و مشتیان وفادار بخرید، پس حتما باید یک سایت حرفه‌ای برای خود دست و پا کنید و از رسیدن به موفقیت‌های پشت هم لذت ببرید.

    مقالات مرتبط
    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر

    آژانس برندسازی «بمان»

    "Baman" branding agency

    مأموریت ما در «بمان» طراحی و توسعه‌ی وبسایت اختصاصی و حرفه‌ای است. ما در طول ۱۷ سال فعالیت در حوزه برندسازی، افتخارِ طراحی 480 وبسایت تخصصی را برای کسب‌وکارهای مختلف داشته‌ایم. ما بر این باوریم که وبسایت صرفاً یک نرم‌افزار نیست، بلکه یک دفتر کار مجازی است که می‌باید هویت و احساس کسب‌وکار را به مخاطبان خود معرفی و منتقل کند.

    رزرو مشاوره