آنچه در این مقاله میخوانید

    آموزش ساخت سایت در گوگل

    آموزش ساخت سایت در گوگل

    موتور جستجوی گوگل به عنوان پرطرفدارترین موتور جستجوگر دنیا شناخته می‌شود که دارای ابزار و امکانات کاربردی بسیار زیادی است. همه ما در طول روز جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره موضوعات مختلف و یا بازدید از وب‌ سایت‌ها به Google مراجعه می‌کنیم. از این رو ساخت سایت در گوگل نقش مهمی را در دیده شدن کسب و کارها، معرفی حوزه فعالیت آنها و ارائه خدمات آنلاین به مشتریان ایفا می‌کند. این روزها نیز اغلب مشاغل موفق با ساخت سایت شخصی در گوگل روند انجام برخی امور مربوط به مشتریان، ثبت و پیگیری سفارش را بسیار سریع و راحت ساخته‌اند. اما در این میان افراد بسیاری نیز وجود دارند که با نحوه ساخت سایت در گوگل آشنایی کافی نداشته و فکر می‌کنند که برای راه اندازی یک وب سایت ساده حتما باید هزینه‌ زیادی صرف کنند. در صورتی که چنین نیست و ساخت سایت در گوگل رایگان نیز انجام می‌شود و حتی به دانش و مهارت خاصی هم احتیاجی ندارد؛ اما مسلما محدودیت‌هایی دارد. بنابراین اگر به فکر پیشرفت، دیده شدن و معرفی خود به دیگران هستید حتما ساخت سایت رایگان در گوگل را امتحان کنید. در ادامه این مقاله با آموزش تصویری ساخت سایت در گوگل با گوشی و رایانه همراه شما خواهیم بود.

    ساخت سایت رایگان در گوگل

    اهمیت ساخت سایت در گوگل

    ساخت سایت در گوگل یکی از روش‌های متداول و مرسوم جهت معرفی حرفه و حوزه فعالیتی خود به دیگران است که به کسب و کار شما هویت و اعتبار می‌بخشد. امروزه بسیاری از مشاغل جهت برقراری ارتباط موثر با مشتریان، معرفی و فروش محصولات و ارائه خدمات به صورت آنلاین، اقدام به طراحی و ساخت وب سایت می‌کنند. با داشتن وب سایت شخصی می‌توانید بخشی از امور کاری خود را به صورت آنلاین و از طریق وب سایت پیگیری نمایید و روش‌های قدیمی خدمات رسانی به مشتریان را کنار بگذارید.

    به عنوان مثال فرض کنید که صاحب یک فروشگاه بزرگ هستید و می‌خواهید علاوه بر فروش حضوری، فروش آنلاین داشته باشید و اجناس خود را به سایر شهرها نیز ارسال نمایید. با طراحی و ساخت سایت در گوگل می‌توانید این کار را انجام دهید؛ یعنی با قرار دادن تصاویر و مشخصات اجناس خود در وب سایت و یک درگاه پرداخت الکترونیکی، لاین فروش غیر حضوری شما راه اندازی خواهد شد. بسیاری از مشاغل دیگر همچون مشاوران املاک، وکلا، طراحان، سالن‌های زیبایی، رستوران‌ها، موسسات آموزشی و غیره دارای وب سایت هستند و از آن برای معرفی کسب و کار خود و ارائه خدمات آنلاین استفاده می‌کنند. بنابراین در دنیایی که انجام بسیاری از امور وابستگی زیادی به تکنولوژی و اینترنت دارد، نباید نقش مهم و تاثیرگذار ساخت سایت در گوگل را دست کم بگیرید و برای رشد و پیشرفت خود همچنان از روش‌های سنتی کمک استفاده کنید.

    آموزش ساخت سایت در گوگل

    آموزش ساخت سایت در گوگل به صورت رایگان

    حال که با اهمیت ساخت سایت در گوگل آشنا شدید، اکنون باید به فکر راه اندازی یک وب سایت مستقل و رسمی برای خود باشید. شاید فکر کنید که برای ساختن سایت در گوگل حتما باید هزینه بسیاری صرف کنید و انجام این کار را به متخصصان و طراحان سایت بسپارید. این تفکر تا حدی درست است و اگر می‌خواهید وب سایتی تخصصی و حرفه‌ای داشته باشید باید از افراد متخصص کمک بگیرید. اما اگر در ابتدای راه هستید و برای شروع می‌خواهید یک وب سایت ساده در گوگل داشته باشید، به راحتی و به صورت کاملا رایگان می‌توانید خودتان این کار را انجام دهید.

    گوگل برای انجام این کار ابزاری به نام Google Sites را طراحی کرده است تا کاربران با استفاده از آن بتوانند برای خود یک وب سایت ساده طراحی کنند. ساخت سایت در GoogleSites کاملا رایگان است و نیازی به دانش و مهارت خاصی ندارد. از این رو هر شخصی می‌تواند به تنهایی و با استفاده از موبایل، تلبت و یا رایانه این کار را انجام دهد. پس اگر به فکر راه اندازی وب سایت شخصی برای خودتان هستید در این بخش با آموزش ساخت سایت در گوگل با ما همراه باشید تا تمامی مراحل آن را به صورت دقیق به شما آموزش دهیم.

    برای ساخت سایت در گوگل ابتدا باید از طریق اکانت Gmail خود به وب سایت sites.google.com مراجعه کنید و پس از ورود و نمایش پیغام Welcome to the new Google Sites گزینه آبی رنگ Got it را انتخاب نمایید تا وارد صفحه اصلی شوید. پس از بارگذاری کامل صفحه باید به قسمت پایین سمت راست بروید و بر روی علامت + کلیک کنید تا یک صفحه جدید جهت ایجاد سایت برای شما باز شود.

    با انتخاب گزینه Choose template می‌توانید قالب وب سایت خود را از میان قالب‌های پیشنهادی انتخاب نمایید. پس از انتخاب قالب باید آن را ویرایش کنید و بخش‌های مختلف صفحه را بر اساس سلیقه خودتان شخصی سازی نمایید. جذابیت صفحه اول وب سایت شما نقش مهمی در میزان بازدید کاربران از آن دارد و به همین دلیل باید به صورت هوشمندانه و منحصر به فرد طراحی شود. بخش‌های اصلی وب سایت خود را می‌توانید با استفاده از جعبه ابزاری را که در گوشه بالا سمت راست صفحه قرار دارد، ویرایش و طراحی کنید. البته پیش از هر چیزی باید با مراجعه به گوشه چپ بالای صفحه (Your Name) نام سایت خود را بنویسید. پس از آن با انتخاب آیکون سه نقطه در گوشه سمت راست صفحه می‌توانید به جعبه ابزار صفحه جهت ویرایش سایت خود دسترسی پیدا کنید.

    هر وب سایت از سه بخش اصلی هِدِر (Header)، فوتر یا پاورقی (Footer) و محتوای اصلی (Main) تشکیل شده است که ظاهر کلی سایت شما را تشکیل می‌دهند. در بخش جعبه ابزار با انتخاب گزینه Header می‌توانید نوار بالایی وب سایت که نمایشگر خدمات و گزینه‌های آن (همچون امکانات، تعرفه‌ها، مقالات و غیره) است را ویرایش کنید و موارد دلخواه خود را به آن اضافه نمایید. برای تغییر کاور پیش فرض سایت و متن اصلی (Project Name) نیز می‌توانید بر روی آن کلیک کرده و تصویر دلخواهتان را جایگزین آن نمایید و جمله یا شعار اختصاصی خود را در وسط آن بنویسید.

    آموزش رایگان ساخت سایت در گوگل

    قرار دادن عکس‌های جذاب و مرتبط با حوزه کاری‌تان نیز یکی دیگر از مراحل مهم در فرآیند ساخت سایت در گوگل است که به جذابیت بصری صفحه شما مربوط می‌شود. بنابراین سعی کنید برای صفحه اصلی سایت خود عکس‌های باکیفیت و خاصی انتخاب کرده و آنها را بارگذاری نمایید. پس از آماده سازی صفحه اصلی سایت حال باید بخش‌های دیگر آن را طراحی کنید و صفحات جانبی را نیز به وب سایت خود اضافه نمایید.

    برای انجام این کار مجددا به بخش جعبه ابزار مراجعه کرده و گزینه Pages را انتخاب کنید. در قسمت پایینی صفحه بر روی علامت + کلیک کنید و سپس گزینه New Page را انتخاب نمایید تا یک صفحه مستقل و جدید برای سایت شما ساخته شود. شما می‌توانید چندین صفحه برای سایت خود ایجاد کنید و در هر صفحه اطلاعات خاصی را در دسترس کاربر قرار دهید. برای ویرایش صفحات نیز با انتخاب گزینه Insert تمامی ابزارهای ویرایش از جمله انتخاب نام، تغییر شکل ظاهری صفحه و بارگذاری تصاویر در اختیارتان قرار می‌گیرد و می‌توانید صفحه را بر اساس سلیقه خودتان طراحی نمایید. هر سایت با توجه به هدف و حوزه فعالیتی معمولا از صفحاتی همچون صفحه اصلی، وبلاگ، خدمات، درباره ما و تماس با ما تشکیل می‌شود. با ایجاد این صفحات می‌توانید کاربر را به بخش‌های مختلف وب سایت هدایت کنید.

    بخش Main یا همان محتوای اصلی سایت که به صورت متن و یا تصویر است نیز در دیده شدن و افزایش میزان بازدید از صفحه شما تاثیر بسزایی دارد. سعی کنید در صفحه اول سایت خود مقالاتی با تیترها و محتواهای جذاب قرار دهید تا کاربر نسبت به مطالعه آنها ترغیب شود و مدت زمان بیشتری را در وب سایت شما سپری کند. بنابراین در فرآیند ساخت سایت در گوگل از اهمیت تولید محتوای متنی غافل نشوید و در کنار توجه به جذابیت بصری وب سایت به این نکته مهم نیز توجه داشته باشید. با ایجاد صفحات متعدد برای سایت و طراحی صفحه اول آن، کار شما تقریبا تمام شده است اما آدرس وب سایت که یکی دیگر از بخش‌های مهم سایت محسوب می‌شود هنوز طراحی نشده است.

    افزودن آدرس وب سایت در واقع آخرین مرحله ساخت سایت در گوگل است که پس از تکمیل مراحل بالا انجام می‌شود. برای وارد کردن URL مورد نظر خود باید بر روی گزینه Publish در قسمت بالای سمت راست صفحه کلیک کنید تا بتوانید آدرس دلخواه خود را وارد نمایید. به این نکته مهم نیز توجه داشته باشید که تمامی سایت‌های ساخته شده توسط گوگل سایتس با عبارت پیش فرض https://sites.google.com/view شروع می‌شوند و URL مورد نظر شما بعد از این عبارت قرار می‌گیرد و آدرس وب سایت‌تان را تشکیل می‌دهد. به عنوان مثال اگر وب سایت شما آموزشی باشد، می‌توانید پس از این عبارت پیش فرض کلمه Education را قرار دهید تا آدرس سایت بدین شکل ایجاد شود: /Education https://sites.google.com/view

    حال جهت ثبت آدرس سایت گزینه Publish را انتخاب کنید تا URL اختصاصی شما ذخیره شود. البته پیش از ذخیره نهایی می‌توانید با انتخاب گزینه Preview در بالای منوی صفحه ساخت سایت، پیش نمایش وب سایت خود را مشاهده نمایید تا در صورت وجود هرگونه ایراد در سایز عکس‌ها، محتواها و صفحات بتوانید آنها را اصلاح کنید. به این نکته نیز توجه داشته باشید که کاربران به وسیله موبایل، تبلت و یا رایانه از سایت شما بازدید می‌کنند؛ بنابراین صفحه‌تان باید در هر سه دستگاه به خوبی نمایش داده شود و ساختار استانداردی داشته باشد. برای دیدن نمای وب سایت خود در دستگاه‌های مختلف باید به پایین صفحه مراجعه کنید و در کادر مشکی رنگ، سه آیکون مربوط به آنها را انتخاب نمایید. بدین ترتیب می‌توانید اشکالات ظاهری و فنی سایت خود را پیدا کنید و پیش از انتشار عمومی و قرار دادن صفحه در موتور جستجوگر گوگل، تمامی آنها را برطرف سازید.

    زمانی که کلیه ادیت‌ها و تغییرات لازم را اعمال کردید، بر روی گزینه آبی رنگ Publish در گوشه سمت راست بالای صفحه کلیک کنید تا صفحه شما به صورت رسمی ایجاد شود. البته امکان ویرایش صفحه پس از انتشار عمومی نیز وجود دارد و در صورت نیاز می‌توانید صفحات و شکل ظاهری سایت خود را تغییر دهید. اکنون دیگر مراحل ساخت سایت در گوگل به پایان رسیده و به صورت مستقیم در دسترس کاربران قرار دارد و قابل بازدید است.

    مزایا و معایب ساختن سایت در گوگل

    همانطور که اشاره کردیم امروزه تمامی مشاغل موفق دارای وب سایت رسمی هستند و برخی امور مربوط به بخش فروش و مشتریان خود را از طریق سایت پیگیری می‌کنند. بنابراین ساخت سایت در گوگل مزایای بسیاری را برای کسب و کار شما به همراه دارد. اما ساخت سایت رایگان در گوگل و از طریق Google Sites امکانات زیادی را در اختیار شما قرار نمی‌دهد و صرفا به عنوان صفحه‌ای جهت معرفی شما به کاربران در نظر گرفته می‌شود که کاربرد تجاری ندارد و برای شما درآمدزایی نخواهد کرد. هدف گوگل از ارائه این قابلیت و ابزار به کاربران این است که بتوانند صفحه‌ای رسمی را برای خود ایجاد کنند و به حوزه فعالیتی خود هویت ببخشند. بنابراین ساخت سایت در گوگل به صورت رایگان امکانات اندکی را در اختیار شما قرار می‌دهد و نمی‌توانید با استفاده از آن درآمد کسب کنید. برخی از معایب و باگ‌های کلی ساخت سایت در گوگل شامل موارد زیر هستند:

    • عدم امکان نمایش تبلیغات
    • برای راه اندازی آنلاین شاپ مناسب نیست
    • قالب‌ها و تم‌های محدودی دارد
    • امکان ثبت نام کاربران در سایت وجود ندارد
    • المان‌ها و ابزارهای محدودی جهت طراحی صفحه اصلی سایت در اختیار شما قرار می‌دهد
    • تعداد فونت‌های فارسی کمی دارد
    • برای بارگذاری ویدیو در آن محدودیت دارید؛ یعنی تنها ویدیوهای آپلود شده در یوتیوب را می‌توانید در سایت خود قرار دهید
    • عدم امکان ساخت بلاگ و طراحی شخصی برای سایت

    ساخت سایت در گوگل رایگان

    بنابراین ساخت سایت رایگان در گوگل محدودیت‌های زیادی دارد و نمی‌توانید آن را به عنوان یک وب سایت کامل و حرفه‌ای در نظر بگیرید و از آن کسب درآمد کنید. با این وجود ساخت سایت در گوگل مزایایی نیز به دنبال دارد که شامل:

    • عدم نیاز به دانش و مهارت خاص
    • کاملا رایگان و بدون هزینه
    • راه اندازی سریع و آسان
    • عدم نیاز به کد نویسی، هاست و دامنه

    به طور کلی ساخت سایت شخصی در گوگل را می‌توانید به عنوان یک صفحه مانند بلاگ و یا پروپوزال در نظر بگیرید که امکانات سایت‌های تخصصی را ندارد و یک صفحه ساده و ابتدایی جهت معرفی شما به کاربران است. از این رو اگر به فکر رونق کسب و کار و افزایش درآمد هستید باید سایت خود را به صورت تخصصی و با کمک طراحان و برنامه نویسان راه اندازی کنید تا با رعایت قوانین و استانداردهای گوگل بتوانید یک وب سایت کاملا تخصصی برای خود داشته باشید.برای این کار میتوانید از تیم حرفه ای وبکده کمک بگیرید.شماره تماس :41185

    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر
    روشنک
    1400/09/08 01:04

    سلام. تو مقاله ساخت سایت گوگل ذکر کردین که فقط فایلهای ویدیو یوتویوب امکان نمایش داره. فایلهای کوچک gif چطور؟ امکان بارگزاری هست؟

    آژانس برندسازی «بمان»

    "Baman" branding agency

    مأموریت ما در «بمان» طراحی و توسعه‌ی وبسایت اختصاصی و حرفه‌ای است. ما در طول ۱۷ سال فعالیت در حوزه برندسازی، افتخارِ طراحی 480 وبسایت تخصصی را برای کسب‌وکارهای مختلف داشته‌ایم. ما بر این باوریم که وبسایت صرفاً یک نرم‌افزار نیست، بلکه یک دفتر کار مجازی است که می‌باید هویت و احساس کسب‌وکار را به مخاطبان خود معرفی و منتقل کند.

    رزرو مشاوره