آنچه در این مقاله میخوانید

    برای ساخت سایت فوق حرفه ای چه روش هایی وجود دارد؟

    برای ساخت سایت فوق حرفه ای چه روش هایی وجود دارد؟

    ساخت سایت چگونه انجام می‌شود؟ آیا همیشه دوست داشته‌اید سایتی بسازید اما با نحوه‌ی ساخت آن آشنایی ندارید؟ آیا از خود پرسیده‌اید که برای ساخت وبسایت لازم است برنامه‌نویسی بدانید یا طراحی یاد بگیرید؟ اصلا می‌دانید که برای ساخت سایت باید با چه چیزهایی آشنایی داشته باشید؟

    اگر سئوال‌های بالا ذهنتان را درگیر کرده است، مقاله‌ی زیر در پاسخ به آن‌ها همراه شما خواهد بود. در این مقاله با اهمیت ساخت سایت برای کسب و کارها، انواع وبسایت‌ها، روش‌های ساخت سایت‌ها و غیره آشنا خواهید شد.

    ساخت سایت

    مقدمه در مورد طراحی و ساخت سایت

    طراحی و ساخت وب به طراحی وب سایت‌هایی اشاره دارد که در اینترنت قابل مشاهده هستند. معمولاً در طراحی و ساخت وب سایت، جنبه‌های مربوط به تجربه‌ی کاربر نیز در نظر گرفته می‌شود و فقط به نرم‌افزارهای توسعه‌ی سایت پرداخته نمی‌شود. طراحی وب، سابقاً فقط بر طراحی وب سایت برای مرورگرهای کامپیوتری متمرکز بود؛ اما از اواسط سال 2010، طراحی برای مرورگرهای موبایل و تبلت نیز اهمیت بالایی پیدا کرده است.

    طراحی وب عبارت است از:

    • فرایند مفهوم‌سازی؛

    • برنامه‌ریزی؛

    • ساخت مجموعه فایل‌های الکترونیکی که طرح، رنگ‌ها، سبک متن، ساختار، تصاویر گرافیکی و استفاده از فیچرهای تعاملی.

    چرا در دنیای امروز تمام کسب و کارها به سمت ساخت وبسایت رفته‌اند؟

    وب سایت برای هر کسب و کاری جواب می‌دهد. فرقی ندارد کسب و کار یا حرفه‌تان چه باشد، وب سایت می‌تواند کسب و کار ایجاد کند، حسن نیت را بین مشتریان و خریداران احتمالی افزایش دهد و پیام‌های بازاریابی قوی بدهد- فرقی ندارد کسب و کارتان کوچک باشد، بزرگ باشد یا متوسط، تازه کارتان را شروع کرده‌اید یا قدیمی هستید و جا‌افتاده.

    امروزه مردم بیش از پیش از وب سایت‌ها استفاده می‌کنند. حتی اگر کسب و کاری کوچک هستید یا خدمات کمی ارائه می‌دهید، اگر پیمانکار یا هستید که هنوز در بازار جایی برای خود باز نکرده‌اید، احتمال اینکه مردم در موتورهای جستجو دنبال وب سایت شما بگردند خیلی زیاد است؛ چرا که برخی افراد علاقه دارند کارهای خودشان را به جای سپردن به کسب و کارهای بزرگ، به کسب و کارهای نوپا و کوچکتر بسپارند. اگر وب سایت نداشته باشید، حتما حدس می‌زنید چه تصویری از شما ساخته خواهد شد. 

    فکر کنید یک نفر تبلیغ‌تان را جایی دیده، یا اسمتان را از کسی شنیده و تصمیم دارد کارش را به شما واگذار کند. خودتان را جای او تصور کنید که 10 صفحه از گوکل را جستجو می‌کنید و کسب و کار مورد نظرتان را پیدا نمی‌کنید. چه حسی به شما دست خواهد داد؟ نا‌امید می‌شوید و اعتمادتان نسبت به آن برند از دست خواهد رفت.

    ساخت سایت

    سایت‌های مختلف برای کسب و کارهای متفاوت:

    گرچه برای هر شغلی می‌توان سایت طراحی کرد، اما اغلب همه‌ی سایت‌هایی که طراحی می‌شوند در یکی از دسته‌بندی‌های زیر قرار می‌گیرند -دقت کنید که این‌ها رایج‌ترین انواع سایت هستند و به جز این‌ها دسته‌های دیگری نیز وجود دارد:

    • سایت‌های فروشگاهی یا تجارت الکترونیک یا E-commerce:

    همانطور که از نامش پیداست، این سایت‌ها برای فروش محصولات و خدمات هستند.

     وبلاک و سایت‌های شخصی:‌

    این سایت‌ها برای نوشتن افکار شما و به اشتراک گذاشتن آن‌ها با دیگران راه‌اندازی می‌شوند؛ هدف شما از ساخت این سایت کسب درآمد نیست.

    • سایت شرکتی یا سایت کسب و کار:

    این سایت‌ها عموماً برای معرفی شرکت شما، خدمات و کالاهایی که ارائه می‌کنید و نحوه‌ی تماس مشتری با شما طراحی می‌شوند.

    • سایت‌های کاتالوگ یا بروشور:

    این سایت‌ها شباهت زیادی به سایت شرکتی دارند و هدف اصلی‌شان این است که کالاها و خدمات شما را به مشتری معرفی کند.

    یک سایت چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد تا به چشم مخاطب خیره کننده به نظر برسد؟

    با وجود میلیون‌ها سایت مختلف، برای اینکه مشتری در سایت شما بماند، لازم است تمهیداتی در نظر بگیرید. اولین مسئله، جذابیت سایت است. در اینجا چند نکته برای جذاب ساختن وب سایت به شما معرفی می‌کنیم:

    1. سعی کنید سایتتان سنگین نباشد تا مخاطب به راحتی در آن جستجو کند؛

    2. از لوگوی خود در سایتتان استفاده کنید تا راحت‌تر شناخته شوید؛

    3. چارت گرافیکی سایت‌تان یکپارچه و منسجم باشد؛

    4. از عناصر صوتی تصویری استفاده کنید؛

    5. با استفاده از عکس‌هایی که داستانی پشت خود دارند، ارتباط احساسی با مخاطب برقرار کنید؛

    6. درون سایت خود یک شعار که داستانی باشد را جهت جذب مشتری بنویسید؛

    ساخت سایت

    7. محتوای مفید و کاربردی در سایت‌تان بنویسید، این روزها هیچ‌کس حوصله‌ی خواندن مطالب تئوری و بدون کاربرد را ندارد؛

    8. یک صفحه‌ی درباره‌ی ما" برای خودتان بسازید؛

    9. نمونه کارهایتان را در سایت قرار دهید؛

    10. به نحوی نشان دهید که برای مخاطب ارزش قائلید؛

    11. مخاطبانتان را با شیوه‌هایی که متناسب با کسب و کارتان باشد به تعامل با سایتتان تشویق کنید؛

    12. سعی کنید خدمات ثبت نام در سایت قرار دهید و به ازای هر ثبت نام به مشتریان هدیه‌ای آنلاین اهدا کنید؛

    13. در سایتتان برای موضوعات مختلف یا برای معرفی خودتان موشن گرافیک قرار دهید؛

    14. کمی از اطلاعات حرفه‌ای‌تان را به عنوان آموزش در سایت قرار دهید تا مخاطب به دانش شما اعتماد کند و ...

    انواع روش‌های ساخت سایت

    بهتر است طراحی سایتتان را به یک طراح وب سایت حرفه‌ای بسپارید. اگر چه هزینه‌ی ساخت سایت توسط متخصصان این زمینه بیشتر است اما در دراز مدت با توجه به برگشت سرمایه جبران می‌شود. برخی برای صرفه‌جویی در هزینه‌ها ترجیح می‌دهند خودشان سایتشان را طراحی کنند، اما اگر دانش کافی نداشته باشند قطعا بعد از مدتی مجبور به طراحی دوباره‌ی سایت خواهند شد. 

    برای طراحی سایت، ابتدا باید هزینه، گستره، خط زمانی، بزرگی کسب و کار، اهداف و ممکن بودن اجرای طرح خود را مد نظر قرار دهید؛ سپس می‌توانید از یکی از روش‌های سایت ساخت برای رسیدن به مطلوب استفاده کنید.

    در اینجا 4 روش برای ساخت سایت معرفی می‌کنیم.

    1. ورد پرس (WordPress) یا CMS های مشابه

    منظور از CMS، سیستم مدیریت محتواست و بسته به اینکه کدام CMS را انتخاب می‌کنید، دستور‌العملی در اختیارتان قرار می‌گیرد تا بدون داشتن دانش خاصی از طراحی سایت، آن را بسازید. البته اگر دانش خاصی نداشته باشید سایتی در حد ابتدایی می‌توانید بسازید، چرا که طراحان حرفه‌ای دانش فارسی‌سازی قالب‌ها، دست‌کاری کدهای html و CSS را دارند. 

    همچنین آن‌ها می‌دانند برای هر کاری کدام افزونه مناسب‌تر و با کیفیت‌تر است. آن‌ها می‌توانند امنیت سایتتان را تامین کنند و مشکلات احتمالی را که اغلب ضمن طراحی تمام سایت‌ها یه وجود می‌آید رفع کنند.

    2. Adobe Dreamweaver

    اگر اندک دانشی از HTML و CSS داشته باشید، این شیوه راهی ساده برای ساختن وب سایت‌های پیچیده در اختیارتان قرار می‌دهد. البته منظور این است که با این روش، کنترل خلاقانه‌تری بر طراحی و ساخت وب سایت خود خواهید داشت و مجبور نخواهید بود برنامه‌های طراحی گرانی که حرفه‌ای‌ها استفاده می‌کنند را در اختیار داشته باشید.

    3. استخدام طراح سایت

    با وجود اینکه استخدام طراح سایت هزینه‌ی زیادی برایتان در بر خواهد داشت اما ساده‌ترین راه است و فقط باید کار طراحی سایت را به یک حرفه‌ای برون سپاری کنید. البته که اگر کارتان را به فردی حرفه‌ای بسپارید نتیجه‌ی بهتری خواهید گرفت و آن‌ها می‌توانند روی UI و UX سایتتان نیز کار کنند.

    4. استفاده از سایت سازهای رایگان

    سایت سازهای رایگان هم راهی ساده در اختیار شما می‌گذارند تا وب سایت خود را طراحی کنید و مدیریت کنید. سایت سازها در واقع کنترل پنل‌های بکش و بنداز (drag and drop) هستند و چند گزینه در اختیار شما قرار می‌دهند. 

    شما می‌توانید گزینه‌های مورد نظرتان را با کلیک موس انتخاب کنید و سپس با حرکت موس آن‌ها را بکشید و در جایی که می‌خواهید قرار دهید، کلید موس را رها کنید.

    مراحل ساخت وبسایت؟

    به طور کلی مراحل اصلی ساخت سایت و گام‌هایی که باید طی کنید تا سایت خود را راه اندازی کنید یا به اصطلاح بالا بیاورید عبارتند از:

    ساخت سایت

     ثبت دامنه؛

     خرید هاست؛

     نصب سیستم مدیریت محتوا یا نوشتن کدهای سایت؛

     آپلود فایل‌ها و اطلاعات روی سایت.

    از چه دامنه‌ای برای ساخت سایتمان باید استفاده کنیم؟

    یکی از مهم‌ترین، اساسی‌ترین و حیاتی‌ترین گام‌ها در ساخت سایت انتخاب دامنه‌ی مناسب است. دامنه زمینه‌ی‌ فعالیت سایت شما را نشان می‌دهد پس باید با موضوع سایت همخوانی داشته باشد. در این مسیر باید به چند نکته دقت کنید:

    1. پسوند مناسبی انتخاب کنید

    پسوندها به شکل‌های مختلفی وجود دارند:

     پسوندهای محلی مثل ir، fr و co؛

     پسوند‌های بین‌المللی مثل com، org و net؛

     پسوندهای موضوعی مثل travel، name و blog.

    2. دامنه‌ای انتخاب کنید که در ذهن بماند

    دامنه باید طوری باشد که کاربر با یک بار دیدن بتواند آن را به خاطر بسپارد.

    <3> 3. نام دامنه باید مختص کسب و کار شما باشد

    دامنه لازم است هم مخصوص شما و کسب و کار خاص شما باشد هم بتواند بعد از مدتی تبدیل به برند شما بشود.

    4. بین نام دامنه و موضوع سایت ارتباط وجود داشته باشد

    دامنه باید نشان دهد که کار شما چیست. اگر می‌خواهید نام دامنه تبدیل به برند شود، باید به زمینه‌ی اصلی فعالیت شما اشاره‌ای هرچند کوچک داشته باشد. از انتخاب دامنه‌های بی‌معنی خودداری کنید.

    5. نام دامنه‌ی کوتاه به یاد ماندنی‌تر می‌شود

    اگر می‌خواهید مخاطب نام دامنه‌ی شما را به خاطر بسپارد و حوصله‌ی تایپ کردن آن را نیز داشته باشد، به این توصیه عمل کنید و نام دامینتان را کوتاه انتخاب کنید.

    6. استفاده از کلمات کلیدی در دامنه یعنی آینده‌نگری

    از همین حالا به فکر سئوی سایت خود باشید. اگر از کلمه‌ی کلیدی در آدرس دامنه استفاده کنید، به سئوی سایت خود کمک کرده‌اید. انتخاب کلمات کلیدی یک حوزه‌ی کاملا تخصصی است و کاری نیست که به سرعت بشود آن را آموخت. پس به شما پیشنهاد می‌کنیم این کار را به هر متخصصی که در این زمینه به او اعتماد دارید بسپارید. تیم وبکده نیز توانایی ارائه‌ی این خدمات به شما را دارد.

    انتخاب هاست مناسب برای ساخت سایت

    برای انتخاب هاست مناسب به سراغ شرکت‌های هاستینگ معتبر بروید. امنیت، سرعت و منابع سایت شما در دست شرکت هاستینگ است؛ پس برای اینکه از مشکلات بعدی مثل از کار افتادن سایت جلوگیری کنید، از همین حالا شرکتی معتبر، قابل اطمینان و با کیفیت پیدا کنید. 

    بهتر است شرکت هاستینگ پشتیبانی آنلاین تمام وقت داشته باشد تا در صورت بروز مشکل در کمترین زمان به شما کمک کند. برای پیدا کردن هاست مناسب می‌توانید از کارشناسانی که در تیم ما حضور دارند کمک بگیرید.

    سیستم مدیریت محتوا

    حال که کارهای اولیه انجام شد، باید محتوای خود را روی سایت بگذارید. برای این کار می‌توانید از CMSهای آماده استفاده کنید یا از کدنویسان سایت بخواهید برای شما یک سیستم مدیریت محتوا طراحی کنند. برخی از انواع مختلف سیستم مدیریت محتوای آماده عبارتند از دات نیت نیوک، ورد پرس، جوملا، ویکس و غیره. برخی از این سیستم‌های مدیریت محتوا مثل دات نت نیوک (DNN) از مزایای چندی برخوردارند که استفاده از آن‌ها راحت بوده و در نتیجه امتیاز محسوب می‌شود. 

    این CMS بر‌اساس زبان برنامه‌نویسی #C، فناوری Asp.Net و پایگاه داده‌ی Sql Server بوده و در واقع اولین سیستم مدیریت محتوای رایگان و اوپن سورس برای دات نت به شمار می‌رود.

    ساخت سایت

    تفاوت وب سایت‌های داینامیک و استاتیک چیست؟

    اگر اطلاعات سایتتان قرار نیست دائماً تغییر کند، می‌توانید از سایت‌های استاتیک یا ایستا استفاده کنید. هدف از ساخت سایت‌های استاتیک بیشتر معرفی کسب و کار شماست. سایت‌های استاتیک نیاز چندانی به ارائه‌ی خدمات آنلاین ندارند. در کل هزینه‌ی طراحی و ساخت این سایت‌ها کم‌تراست. این سایت‌ها پنل مدیریتی ندارند و هر بار که بخواهید تغییر در آن‌ها ایجاد کنید، باید به سراغ طراح سایت بروید و هزینه بپردازید. 

    سایت‌های داینامیک یا پویا نقطه‌ی مقابل سایت‌های استاتیک هستند. دائم در حال تغییر اطلاعات و محتوای آن خواهید بود. در ابتدا هزینه‌ی بیشتری برای طراحی می‌پردازید، اما چون پنل مدیریتی دارند، هزینه‌های بعدی برایتان نخواهند داشت.

    برای پیرایش و ویرایش سایت چه کارهایی می‌توان انجام داد؟

    اگر پس از ساخت سایت از بخش‌هایی از آن راضی نبودیم چه باید بکنیم؟ سایت شما به راحتی قابل ویرایش و پیرایش است. البته اگر با سایت‌هایی که از قبل قالبی دارند کار می‌کنید، قبل از بالا آوردن سایت نیز می‌توانید کار پیرایش و ویرایش را انجام دهید. برخی کارهایی که می‌توان انجام داد عبارتند از:

    • فونت سایت را تغییر دهید یا فونت جدید اضافه کنید؛

    • بخش جدید در سایت ایجاد کنید؛

    • بخشی از سایت را حذف کنید؛

    • رنگ تم سایت را تغییر دهید؛

    • شمایل سایت و صفحات خود را تغییر دهید و غیره

    پیش از شروع به ساخت سایت باید چه کارهایی انجام دهیم؟

    1. قبل از هر کاری باید ببینید چه سایتی می‌خواهید؛ شرکتی، وبلاگی، فروشگاهی، کاتالوگ و غیره؛

    2. در مورد مشتریان هدف خود تحقیق کنید و ببینید مشتری هدف شما کیست؛

    3. بودجه‌تان چقدر است؟

    4. در مورد سیستم‌های طراحی سایت اطلاعات کافی به دست آورید؛

    5. اگر می‌خواهید طراحی را برون سپاری کنید، شرکت طراحی مناسبی را پیدا کنید؛

    6. طرح مناسب را انتخاب کنید؛

    7. برای سفارش یا طراحی سایت اقدام کنید.

    بعد از ساخت سایت چه کارهایی لازم است انجام دهیم؟

    وقتی سایت را ساختید، نباید آن را رها کنید. سایت هم مثل هر چیز دیگری مستلزم نگهداری و مراقبت است. کارهای زیر را بعد از ساخت سایت انجام دهید:

    1. تولید محتوا کنید؛

    2. عضو شبکه‌های اجتماعی شوید و در آن‌ها فعالیت کنید؛

    3. روی سئوی سایت خود کار کنید و سعی کنید در فهرست‌های تجاری قرار بگیرید؛

    4. بخش نظر سنجی سایتتان را فعال کنید؛

    5. کاربران را به کامنت گذاشتن روی مطالبتان تشویق نمایید؛

    6. سایت خود را از طریق گوگل آنالتیکس مانیتور کنید.

    ساخت سایت به کدام یک از شیوه‌ها بهتر است؟

    با توجه به آنچه گفته شد، شاید برایتان این سوال مطرح شود که به کدام روش سایت بسازید بهتر است؟ پاسخ این سوال را در درجه‌ی اول بودجه‌ی شما می‌دهد؛ در هر صورت بهترین روش این است که کار را به دست کاردان بسپارید. اما بررسی مختصری روی روش‌های مختلف ساخت وب سایت انجام می‌دهیم.

    CMS

    ساختن سایت با سیستم مدیریت محتوا رایگان است و نیاز به دانش برنامه‌نویسی ندارد. در مدت زمان کوتاهی می‌توانید سایت را آماده‌‌ی بهره برداری کنید. پس هزینه‌ی اولیه پایین می‌آید؛ اما:

    - پشتیبانی این شیوه طراحی سایت ضعیف است؛

    - سرعت این سایت‌ها پایین است؛

    - امنیت پایینی دارند؛

    - سایت بهینه نخواهد بود؛

    - بروز مشکل در گرافیک سایت به دلیل نداشتن دانش کافی طراحی رایج است؛

    - انعطاف‌پذیری کمتری دارد.

    سایت سازها

    مانند سیستم مدیریت محتوا، در این شیوه نیز نیازی به داشتن دانش طراحی سایت ندارید. قالب را انتخاب می‌کنید و به سرعت سایت خود را بالا می‌آورید. پس هزینه‌های اولیه شما پایین می‌آید چون پول طراح در هیچ بخشی از کار را نمی‌دهید؛ اما:

    - کیفیت سایت به دست آمده پایین خواهد بود؛

    - نمی‌توانید آن را توسعه دهید؛

    - نمی‌توانید سایت را شخصی سازی کنید؛

    - برای بحث سئو و بهینه‌سازی سایت با مشکل مواجهه خواهید شد.

    برنامه‌نویسی

    کافی است جای معایب و مزایای دو مورد قبل را عوض کنید. در طراحی سایت به روش برنامه نویسی، هزینه‌های اولیه‌ی شما بالا می‌رود؛ اما:

    - پشتیبانی سایت قوی و قابل قبول خواهد بود؛

    - سرعت سایت شما بالاتر است؛ به همین دلیل بحث بهینه‌سازی و سئو موفق‌تر خواهد بود؛

    - امنیت سایت شما بالا خواهد رفت؛

    - طراحی گرافیک حرفه‌ای سایت مانع از بروز مشکلات گرافیکی و بصری خواهد شد؛

    - کیفیت سایت بالاست؛

    - می‌توانید آن را توسعه دهید؛

    - می‌توانید سایت را اختصاصی سازی کنید.

    لیست سایت سازهای خارجی

    در اینجا لیستی از بهترین سایت سازهای جهان ارائه می‌کنیم:

    • ویبلی (Weebly)

    • ویکس (Wix)

    • سایت بیلدر (SiteBuilder)

    • ورد پرس (WordPress)

    • یولا (Yola)

    • وبز (Webs)

    • دودا وان (DudaOne)

    • اسکوئر اسپیس (Squarespace)

    UI و UX در ساخت سایت چه جایگاهی دارند؟

    UI تجربه‌ی کاربری (User Interface) سایت است که در واقع با جنبه‌ی ظاهری آن ارتباط دارد. اینکه کاربر وقتی از سایت شما بازدید می‌کند چه تاثیر بصری از سایت شما می‌گیرد.

    UX رابط کاربری (User Experience) سایت است و حالت‌ها و احساساتی که کاربر در سایت شما پیدا می‌کند را بررسی می‌کند. اینکه با سایت شما راحت است یا نه. با تجربه‌ی کاربری شما سعی می‌کنید راحتی کاربر و رابطه‌ی او با سایت را بهبود بخشید.

    از آنجا که اهمیت UI و UX بسیار زیاد است بهتر است توجه داشته باشید که برای بهبود رابط کاربری و تجربه کاربری لازم است که طراحی سایتتان را به برنامه‌نویسان بسپارید؛ زیرا سایر روش‌ها در این موارد امکانات زیادی ندارند. نداشتن UI و UX خوب در سایتتان سبب می‌شود مخاطب فقط یک بار وارد سایتتان شود و پس از آن برای همیشه آن را ترک کند.

    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر

    آژانس برندسازی «بمان»

    "Baman" branding agency

    مأموریت ما در «بمان» طراحی و توسعه‌ی وبسایت اختصاصی و حرفه‌ای است. ما در طول ۱۷ سال فعالیت در حوزه برندسازی، افتخارِ طراحی 480 وبسایت تخصصی را برای کسب‌وکارهای مختلف داشته‌ایم. ما بر این باوریم که وبسایت صرفاً یک نرم‌افزار نیست، بلکه یک دفتر کار مجازی است که می‌باید هویت و احساس کسب‌وکار را به مخاطبان خود معرفی و منتقل کند.

    رزرو مشاوره