آنچه در این مقاله میخوانید

    فلت دیزاین چیست و چه کاربردهایی دارد؟

    فلت دیزاین چیست و چه کاربردهایی دارد؟

    طراحی هم شاخه‌ای از هنرها محسوب می‌شود و مثل سایر فعالیت‌های هنری، مکاتب و روش‌های مختلفی دارد. هر کدام از این روش‌ها در دوره‌ای بسته به نیاز و تمایل مخاطبان و کاربران محبوب می‌شود. سبک های محبوب در گذر زمان تغییر می‌کنند و شاید حتی خودشان به سبک جدیدی تبدیل شوند که از اساس با چیزی که از آن برخاسته‌اند متفاوت باشد. یکی از این روش‌های طراحی که اتفاقا در طراحی وبسایت هم کاربرد فراوانی دارد روش فلت دیزاین Flat Design یا طراحی تخت است.

    فلت دیزاین چیست

    فلت دیزاین چیست؟

    فلت دیزاین همانطوری که از نامش بر می‌آید نوعی روش طراحی تخت و یک دست و اصطلاحا کارتونی است. در فلت دیزاین سایه‌سازی وجود ندارد و در آن از گرادیانت و الگوهای مختلف استفاده نمی‌شود. طرح‌های فلت دیزاین سه بعدی نیستند و افکت خاصی هم در آن‌ها دیده نمی‌شود. تمامی عناصری که در تصویر به کار می‌رود تک رنگ هستند و رنگ‌ها ساده و یکپارچه‌اند و فید نمی‌شوند. ولی چرا پیشتر گفتیم که ظاهر این روش طراحی کارتونی است؟

    رنگ آمیزی کارتونی

    علت اینکه برای بچه‌ها کارتون می‌سازند سادگی این قالب هنری است. ذهن کودکان این سادگی رنگارنگ را بهتر درک می‌کند. جزئیات اندک ولی قابل درک برایشان بسیار جذاب است. جالب است بدانید ذهن ما آدم بزرگ‌ها تقریبا به همین شکل عمل می‌کند. درست است که ما قدرت درک تصاویر پیچیده‌تر را داریم، ولی تصاویر ساده‌تر همیشه سریع‌تر درک می‌شوند و به همین خاطر جذابیت زیادی هم دارند.

    از ویژگی‌های اصلی فلت دیزاین، صرف‌نظر از تک رنگ‌ها و عدم استفاده از افکت و سایه، به کارگیری اشکال هندسی است. معمولا طرح‌های فلت دیزاین شامل ترکیبی از اشکال هندسی ساده هستند که در کنار یکدیگر شکلی بزرگ‌تر ایجاد می‌کنند که شاید جزئیات خارق‌العاده‌ای نداشته باشد، ولی منظور و مفهوم موضوع مورد نظر را به خوبی منتقل می‌کنند. 

    به همین خاطر مهم است طراحانی که از این روش استفاده می‌کنند با دقت و خلاقیت اشکال و رنگ‌هایشان را انتخاب کنند تا بتوانند به خوبی منظورشان را انتقال دهند و تصاویر گنگ و بی معنی خلق نکنند.

    این روش طراحی در کنار فونت‌های مناسب و پالت رنگ دقیق و فکر شده، ظاهری کارتونی، جذاب و بی‌نهایت چشم‌نواز ایجاد می‌کند.

    کاربرد های اصلی فلت دیزاین

    به خاطر سادگی دلنشین این سبک، طراحی و درک سریع مفهوم آن بیشترین کاربری فلت دیزاین در طرح‌های تبلیغاتی و موضوعات مربوط به کسب و کار است. در ادامه به برخی از کاربردهای اصلی فلت دیزاین اشاره می‌کنیم.

    فلت دیزاین در طراحی لوگو

    کافی است در اینترنت کلید واژۀ لوگو را جستجو کنید تا سیل لوگوهایی که با این روش طراحی شده‌اند را مشاهده کنید. کمپانی‌های بزرگ و شناخته شده لوگوهایی که از دیرباز داشتند را باز طراحی کرده‌اند تا با این روش لوگویی شکیل‌تر و ساده‌تر داشته باشند.

    فلت دیزاین در طراحی سایت

    مخاطب بی‌حوصله و عجول امروزی می‌خواهد به محض اینکه وارد یک سایت شد بتواند اطلاعات مورد نظر خود را پیدا کند و به صفحه‌ای که نیاز دارد، برسد. اینجاست که فلت دیزاین نقش بی‌نظیری در راهنمایی سریع و سادۀ مخاطب بازی می‌کند. سادگی و قابل درک بودن طرح‌های فلت دیزاین برای طراحی آیکون‌ها و سایر المان‌های گرافیکی سایت استفاده می‌شوند تا کاربر را در سریع‌ترین زمان ممکن به هدفش برسانند.

    فلت دیزاین در طراحی کاتالوگ و پوستر

    از این روش طراحی می‌توان برای طراحی قالب کلی کاتالوگ استفاده کرد. سر فصل‌ها، خط کشی‌ها و حتی تصاویر هم بخش دیگری هستند که فلت دیزاین می‌‌تواند در آن‌ها نقش داشته باشد.

    در مورد پوستر‌های تبلیغاتی هم با کمی هوشمندی و خلاقیت می‌توان فلت دیزاین را به برگ برنده تبدیل کرد. شاید در دوره‌ای پوستر‌های شلوغ با طراحی‌های خاص و پیچیده رواج پیدا کرده بودند، ولی امروزه طرح‌های مینیمال و ساده با استفاده از فلت دیزاین بسیار محبوب و کاربردی است. صرف‌نظر از بحث سادگی و انتقال سریع مفهوم، این روش طراحی به خاطر رنگ‌بندی‌های چشم‌نواز، پتانسیل بالایی در جلب توجه مخاطب دارد.

    فلت دیزاین چیست

    فلت دیزاین در موشن گرافیک

    می‌رسیم به بحث بسیار محبوب موشن گرافیک. اگر بگوییم اصلی‌ترین و محبوب‌ترین کاربرد فلت دیزاین در دنیای امروز انیمیشن‌های موشن گرافیک است، اغراق نکرده‌ایم. موشن گرافیک نوعی از انیمیشن است که با متحرک‌سازی تصاویر ساده و رنگارنگ تولید می‌شود و بسیار ساده‌تر و سریع‌تر از ساخت انیمیشن‌های سنتی است. به‌طور مختصر می‌توان گفت موشن گرافیک انیمیشنی است که از متحرک‌سازی طرح‌های فلت دیزاین ساخته می‌شود.

    ساخت فیلم‌های تبلیغاتی یا انیمیشن‌های سنتی شدیدا پرهزینه است و برای بسیاری از کسب و کارها توجیه اقتصادی ندارد. ضمن اینکه جذابیت ذاتی و رنگ و لعاب موشن گرافیک‌ها هم توانسته به خوبی جای خودش را در میان مخاطبان باز کند. در نتیجه چه کاری بهتر از استفاده از این روش جدید مقرون به صرفه، جذاب و کاربردی؟

    نرم افزارهای مناسب فلت دیزاین

    نرم‌افزارهای گرافیکی فراوانی هستند که می‌توانید از آن‌‌ها برای فلت دیزاین استفاده کنید. فتوشاپ جزو گزینه‌های بسیار بسیار رایج است که افراد زیادی در دنیا از آن برای طراحی استفاده می‌کنند. ولی حقیقت این است که با وجود اینکه فتوشاپ امکانات بی‌نظیری دارد و می‌توان از آن برای طراحی تخت استفاده کرد، ولی ابزارهای بهتری هم برای این موضوع وجود دارند.

    کمپانی پشت صحنه‌ی فتوشاپ یعنی ادوبی، محصول دیگری هم دارد که دقیقا برای این منظور خاص ساخته شده است. Adobe illustrator نرم‌افزار طراحی وکتور بیس ادوبی است که بهترین گزینه برای ساخت اشکال جذاب فلت دیزاین است.

    مزایای فلت دیزاین

    • جذابیت بصری بالا و قدرت جذب سریع نگاه مخاطب؛

    • سادگی و انتقال سریع مفهوم مورد نظر شما به مخاطب؛

    • کاهش المان‌های حواس پرت کن و تشویق مخاطب به کلیک (در مورد آیکون های سایت)؛

    • لِی‌اوت و قالب تمیز و یک دست (برای تصاویر، کاتالوگ‌ها و وبسایت).

    معایب فلت دیزان

    • محدود کردن شما در استفاده از اشکال هندسی ساده و رنگ‌آمیزی یکنواخت؛

    • امکان تکراری و خسته کننده شدن پروژه‌ها در صورت استفاده بیش از حد از این متد؛

    • مناسب همۀ فعالیت‌ها نیست و در بعضی پروژه‌ها نیاز هست که از گرافیک‌های پیچیده و تصاویر شلوغ استفاده کرد.

    ارسال نظر
    نام
    ایمیل
    نظر

    آژانس برندسازی «بمان»

    "Baman" branding agency

    مأموریت ما در «بمان» طراحی و توسعه‌ی وبسایت اختصاصی و حرفه‌ای است. ما در طول ۱۷ سال فعالیت در حوزه برندسازی، افتخارِ طراحی 480 وبسایت تخصصی را برای کسب‌وکارهای مختلف داشته‌ایم. ما بر این باوریم که وبسایت صرفاً یک نرم‌افزار نیست، بلکه یک دفتر کار مجازی است که می‌باید هویت و احساس کسب‌وکار را به مخاطبان خود معرفی و منتقل کند.

    رزرو مشاوره