شاید در چند سال پیش استفاده از اینترنت به مانند امروز وسیع نبود و به همین دلیل نیز کسی در فکر طراحی وب سایت نمیافتاد.
افزایش کاربران اینترنتی موجب افزایش وب سایت ها نیز گردیده است. وب سایت ها به مانند یک واسطه میان کاربران اینترنتی و مدیران وب سایتها ارتباط برقرار میکنند.
وب سایت متشکل از چندین صفحه وب میباشد که دربرگیرنده مطالب نوشتاری، فایل های صوتی و تصویری است،که به دلایل گوناگونی طراحی میشوند، از آن جمله میتوان به تبلیغات، آموزش، خبرسانی، رهبری و مدیریت اشاره نمود.
شاید بتوان از میان اهداف ساخت وب سایت، به بازاریابی و تبلیغات به عنوان یکی از مهمترین انگیزه ها یاد کرد. در واقع تولیدکنندگان و برخی از شرکت ها برای معرفی محصولات خود به مصرف کنندگان از صفحات وب استفاده میکنند. به طوری که امروزه رقابت میان تولیدکنندگان با هدف کسب سود و انگیزه اقتصادی موجب افزایش وب سایتها گردیده است.
طراحی وب سایت توسط کارشناسان و متخصصین این حوزه صورت میگیرد، که البته در برخی از موارد ممکن است برخی افراد مبتدی نیز تصمیم به ای کار بگیرند.
در این رابطه ممکن است به این افراد برای استفاده از قالب های آماده، توصیههای زیادی گردد و اگر چه این امر موجب صرفه جویی در هزینهها، زمان و افزایش سرعت پیاده سازی وب سایت میگردد، اما متخصصین و کارشناسان طراحی وب سایت معتقدند معایب استفاده از قالب های آماده بسیار زیاد است.
معایب قالب های آماده در طراحی وب سایت ها
در اینجا قصد داریم تا این معایب را بیان و سپس به بررسی هر یک از آن ها بپردازیم.
1- تکراری بودن و لطمه وارد شدن به برند شرکت
از آنجایی که این قالب ها، از سایت ها و برخی شرکت های طراحی سایت خریداری میشوند، هیچ تضمیمی وجود ندارد که در سایت های دیگری نیز مورد استفاده قرار نگیرند. بنابراین امکان فروش یک قالب آماده به چندین نفر وجود دارد و در نتیجه ممکن است قالب چند سایت مشابه یکدیگر شود.
این امر موجب کاهش امتیازات یک وب سایت و لطمه وارد شدن به برند شرکت میگردد.
2- فقدان امنیت
امکان کپیبرداری از وب سایت های که از قالب های آماده استفاده میکنند، بسیار زیاد است. در این موارد حق تألیف از آنِ مدیران وب سایت نخواهد بود بنابراین هیچ امنیتی در سایت های که از قالب آماده استفاده میکنند، وجود ندارد.
3- مشکل تغییر کدها
با توجه به این که طراحی قالبهای آماده توسط شخص یا شرکت خاصی صورت میپذیرد امکان تغییرات آن با مشکل مواجه میشود و اگر نیاز به تغییرات باشد میبایست توسطکارشناسان طراحی وب سایت صورت پذیرد.
به عبارت روشنتر، از آنجایی که هر سایتی با کدهای HTML، CSS، Javascript و XML طراحی میگردد، طراح وب سایت میبایست توانایی تغییر این کدها را نیز داشته باشد. هنگام خرید قالب های آماده هیچ تضمینی در رابطه با توانایی شرکت فروشنده برای تغییر کدها وجود ندارد.
4- عدم مطابقت با سلیقه و اهداف مدیران وب سایت
هر سایت متشکل از دو پوسته است. اول پوسته اختصاصی که ساخت آن توسط طراح سایت انجام میشود و دوم پوسته عمومی به رایگان در اختیار افراد قرار میگیرد. در هنگام طراحی و ساخت سایت میتوان پوسته های اختصاصی را مطابق خواست و سلیقه خود سفارش دهیم اما پوسته های رایگان طراحی وب سایت، قطعاً مطابق سلیقه و میل ما نخواهند بود زیرا امکانات محدودی را در اختیار ما میگذارند.
5- عدم مطابقت قالب های آماده با ورژن های موبایل و تبلت
با توجه به استفاده روزافزون از تبلت ها و موبایل، امروزه کاربرد کامپیوترها کمتر شده و این وسایل جای کامپیوترهای شخصی و رومیزی را پر کردهاند. از آنجایی که ورژن های موبایل و تبلت متفاوت از ورژن کامپیوتر میباشد میبایست وب سایتها نیز حالت ریسپانسیو داشته باشند و در هر سه ورژن موبایل،pc و mac طراحی گردند.
اکثر قالب های آماده حالت پاسخ گرا یا واکنشی ندارند.
6- فقدان خدمات پشتیبانی
قالب های وب سایت میبایست هر چند وقت یک بار به روزرسانی شوند. علاوه بر این، قالب های آماده نیازمند خدمات پشتیبانی نیز هستند که این امر نیازمند تخصص کافی در این زمینه میباشد.
7- عدم سازگاری قالبهای آماده با الگوریتم موتورهای جستجو
از دیگر معایب قالب های آماده میتوان به عدم سازگاری این قالب ها با الگوریتم مرورگرها و موتورهای جستجو اشاره نمود.
8- نسخه کرک شده قالب های حرفه ای
برخی با خرید یک قالب حرفهای اقدام به شکستن قفل آن می کنند و نسخه کرک شده قالب های حرفهای را با نام «قالبهای آماده طراحی وب سایت» به فروش میرسانند. کدهای این قالب ها دستخوش تغییرات زیادی گردیده که نتایج مطلوبی را برای مدیران وب سایت به بار نخواهد آورد.
برای مشاوره رایگان در رابطه با طراحی سایت حرفه ای خود، از طریق فرم تماس با ما به کارشناسان وبکده مراجعه نمائید.